Kako pronaći prijatelje u novom gradu?

08.11.2017.

Sklapanje novih prijateljstava u odrasloj dobi zna predstavljati problem mnogim ljudima, no uz nekoliko jednostavnih savjeta možete si olakšati taj proces

Kad odrastemo i počnemo voditi brigu sami o sebi, bez roditeljskih domova i školskih klupa, često nailazimo na poteškoće pri pronalaženju prijatelja u novoj okolini. Kad dođe vrijeme za selidbu, teško je ostaviti ono što nam je poznato i ugodno, a još je teže to si priznati. Međutim, vi to možete! I kad u tome uspijete bit ćete mudriji, pametniji i osjećajniji.

Ako ste već odselili, u procesu ste selidbe ili ju tek planirate, udahnite duboko i krenite ovako:

1. Iskoristite zajednicu u kojoj se trenutno nalazite

Iskoristite sve (zaista, sve) one koji kažu: O, seliš se u ____? Trebala bi upoznati ____! Najbolje od čega možete krenuti kad se selite je da iskoristite izvore kojima vjerujete da vam preporuče nekog prijatelja. Od nečega morate krenuti, a najbolje je da to bude od ljudi koje znate.

2. Dobro razmislite o mjestu selidbe

Možda ste našli odličnu ponudu u kući izvan grada, što je super za vaš budžet, ali u ranim fazama selidbe i nije baš dobro za vaš društveni život. Ako se sami selite u novo mjesto, ozbiljno razmislite o prednostima i manama vašeg novog susjedstva. Uzmite u obzir da neko vrijeme živite s cimerima i to negdje u centru svih zbivanja. To ne znači da zauvijek morate tamo ostati, ali kad počinjete novi život to vam može biti od velike pomoći pri stjecanju novih prijateljstava.

3. Stvorite rutinu

Vožnja biciklom poslije posla, nedjeljni ručak u simpatičnom restoranu ili subotnja šetnja parkom, samo su neki od primjera za stvaranje dnevne rutine. Razvijanje rutine može vas izvući iz kuće brže nego bilo što drugo i pomoći vam da razvijete samopouzdanje da priđete ljudima koji imaju slične navike kao vi. Na kraju krajeva, nemate što izgubiti.

4. Recite “da”

Odgovori poput “možda drugi put” ili “hvala na pozivu, ali…” ne bi se trebali pojavljivati u vašem vokabularu kad odselite u novi grad. Vrijeme da kažete “naravno” i “zvuči super”. Ne radi se o tome da se pretvaramo da smo ono što nismo, već o potencijalnim prilikama za razvijanje socijalizacije. Možda otvaranje galerije nije vaša omiljena aktivnost, ali možda upoznate nekoga tko vam se istinski svidi dok ispijate koktel.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

15 činjenica koje niste znali o seriji "Stranger Things"

Serija "Stranger Things" u kratkom je roku osvojila svijet, a mi smo izvukli 15 činjenica koje bi svaki pravi fan o nj

Pogledajte trailer za novi film u kojem glume Oprah i Reese Witherspoon

Stigao je novi trailer za film "A Wrinkle In Time" koji u kina stiže u ožujku iduće godine

15 najljepših povijesnih dvoraca na svijetu

Ovi dvorci poviješću i besprijekornošću vlastite arhitekture predstavljaju prave bisere krajeva u kojima se nalaze

Odlični filmovi koje morate pogledati u studenom

I ovog mjeseca na repertoaru su kino-hitovi, a za vas smo izdvojili listu od sedam filmova koje jednostavno ne smijete propustiti

Tko su dobitnici Elle i Barcaffè natječaja?

Elle je u suradnji s Barcaffeom proslavio svoj 15. rođendan!

Pogledajte trailer za novi uzbudljivi triler Johna Krasinskog

John Krasinski poznat po ulozi i Jima Halperta iz serije "The Office", i njegova supruga Emily Blunt prvi put će se pojaviti zajedno na filmu

▲ Povratak na vrh