Kako pronaći prijatelje u novom gradu?

08.11.2017.

Sklapanje novih prijateljstava u odrasloj dobi zna predstavljati problem mnogim ljudima, no uz nekoliko jednostavnih savjeta možete si olakšati taj proces

Kad odrastemo i počnemo voditi brigu sami o sebi, bez roditeljskih domova i školskih klupa, često nailazimo na poteškoće pri pronalaženju prijatelja u novoj okolini. Kad dođe vrijeme za selidbu, teško je ostaviti ono što nam je poznato i ugodno, a još je teže to si priznati. Međutim, vi to možete! I kad u tome uspijete bit ćete mudriji, pametniji i osjećajniji.

Ako ste već odselili, u procesu ste selidbe ili ju tek planirate, udahnite duboko i krenite ovako:

1. Iskoristite zajednicu u kojoj se trenutno nalazite

Iskoristite sve (zaista, sve) one koji kažu: O, seliš se u ____? Trebala bi upoznati ____! Najbolje od čega možete krenuti kad se selite je da iskoristite izvore kojima vjerujete da vam preporuče nekog prijatelja. Od nečega morate krenuti, a najbolje je da to bude od ljudi koje znate.

2. Dobro razmislite o mjestu selidbe

Možda ste našli odličnu ponudu u kući izvan grada, što je super za vaš budžet, ali u ranim fazama selidbe i nije baš dobro za vaš društveni život. Ako se sami selite u novo mjesto, ozbiljno razmislite o prednostima i manama vašeg novog susjedstva. Uzmite u obzir da neko vrijeme živite s cimerima i to negdje u centru svih zbivanja. To ne znači da zauvijek morate tamo ostati, ali kad počinjete novi život to vam može biti od velike pomoći pri stjecanju novih prijateljstava.

3. Stvorite rutinu

Vožnja biciklom poslije posla, nedjeljni ručak u simpatičnom restoranu ili subotnja šetnja parkom, samo su neki od primjera za stvaranje dnevne rutine. Razvijanje rutine može vas izvući iz kuće brže nego bilo što drugo i pomoći vam da razvijete samopouzdanje da priđete ljudima koji imaju slične navike kao vi. Na kraju krajeva, nemate što izgubiti.

4. Recite “da”

Odgovori poput “možda drugi put” ili “hvala na pozivu, ali…” ne bi se trebali pojavljivati u vašem vokabularu kad odselite u novi grad. Vrijeme da kažete “naravno” i “zvuči super”. Ne radi se o tome da se pretvaramo da smo ono što nismo, već o potencijalnim prilikama za razvijanje socijalizacije. Možda otvaranje galerije nije vaša omiljena aktivnost, ali možda upoznate nekoga tko vam se istinski svidi dok ispijate koktel.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Ronald Braus podržava Europski tjedan mobilnosti: 'Kao alternativnu metodu prijevoza često koristim bicikl'

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad

Što sve obići na jednodnevnom izletu u Dubrovnik

Donosimo vam lokalne tajne kako najbolje iskoristiti vrijeme u Dubrovniku

Fotografije prirode koje će vas ostaviti bez daha

Nahranite dušu nevjerojatnim prirodnim ljepotama

Stigli su novi modeli omiljenih UGG čizmica

Jesenska kolekcija dostupna je u ICON. poslovnicama u Arena Centru i CCO West

Likovne intervencije u Kaznionici i zatvoru u Požegi

U svrhu estetizacije i revitalizacije zatvorskog prostora četiri umjetnice su izvele likovne intervencije

▲ Povratak na vrh