Kako pronaći prijatelje u novom gradu?

08.11.2017.

Sklapanje novih prijateljstava u odrasloj dobi zna predstavljati problem mnogim ljudima, no uz nekoliko jednostavnih savjeta možete si olakšati taj proces

Kad odrastemo i počnemo voditi brigu sami o sebi, bez roditeljskih domova i školskih klupa, često nailazimo na poteškoće pri pronalaženju prijatelja u novoj okolini. Kad dođe vrijeme za selidbu, teško je ostaviti ono što nam je poznato i ugodno, a još je teže to si priznati. Međutim, vi to možete! I kad u tome uspijete bit ćete mudriji, pametniji i osjećajniji.

Ako ste već odselili, u procesu ste selidbe ili ju tek planirate, udahnite duboko i krenite ovako:

1. Iskoristite zajednicu u kojoj se trenutno nalazite

Iskoristite sve (zaista, sve) one koji kažu: O, seliš se u ____? Trebala bi upoznati ____! Najbolje od čega možete krenuti kad se selite je da iskoristite izvore kojima vjerujete da vam preporuče nekog prijatelja. Od nečega morate krenuti, a najbolje je da to bude od ljudi koje znate.

2. Dobro razmislite o mjestu selidbe

Možda ste našli odličnu ponudu u kući izvan grada, što je super za vaš budžet, ali u ranim fazama selidbe i nije baš dobro za vaš društveni život. Ako se sami selite u novo mjesto, ozbiljno razmislite o prednostima i manama vašeg novog susjedstva. Uzmite u obzir da neko vrijeme živite s cimerima i to negdje u centru svih zbivanja. To ne znači da zauvijek morate tamo ostati, ali kad počinjete novi život to vam može biti od velike pomoći pri stjecanju novih prijateljstava.

3. Stvorite rutinu

Vožnja biciklom poslije posla, nedjeljni ručak u simpatičnom restoranu ili subotnja šetnja parkom, samo su neki od primjera za stvaranje dnevne rutine. Razvijanje rutine može vas izvući iz kuće brže nego bilo što drugo i pomoći vam da razvijete samopouzdanje da priđete ljudima koji imaju slične navike kao vi. Na kraju krajeva, nemate što izgubiti.

4. Recite “da”

Odgovori poput “možda drugi put” ili “hvala na pozivu, ali…” ne bi se trebali pojavljivati u vašem vokabularu kad odselite u novi grad. Vrijeme da kažete “naravno” i “zvuči super”. Ne radi se o tome da se pretvaramo da smo ono što nismo, već o potencijalnim prilikama za razvijanje socijalizacije. Možda otvaranje galerije nije vaša omiljena aktivnost, ali možda upoznate nekoga tko vam se istinski svidi dok ispijate koktel.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pretplatite se na Cosmopolitan i dobit ćete miris ELFS LOVE BLUE!

Zanima vas kako mirišu strast, misticizam i nešto neočekivano? Vrijeme je da isprobate ELFS LOVE BLUE – parfem za noć koji je osmislio dizajnerski dvojac ELFS! Pretplatite se na Cosmopolitan do 24. veljače 2018. godine i poklanjamo vam parfem s potpisom ELFS!

Postoji aplikacija koja će vam pomoći preboljeti bivšeg

Break-Up Boss je odlična aplikacija koja će vam u nekoliko koraka pomoći preboljeti bivšeg

U Londonu otvorena izložba posvećena isključivo majicama

Londonski Fashion and Textile muzej otvorio je prošlog tjedna izložbu "T-shirt: Cult — Culture — Subversion" koja je posvećena povijesti obične majice

Tko je sinoć slavio na dodjeli nagrada Bafta?

U Londonu je sinoć održana dodjela nagrada Bafta, a evo tko je slavio

Šest jeftinih država za život ako u 2018. želite novi početak

Osim što su jeftine, ove destinacije oduševljavaju svojim prirodnim ljepotama i bogatim sadržajima

16 novih serija koje ćemo gledati ovog proljeća

Pred nama je uzbudljivo proljeće kad je u pitanju televizija, a mi smo izdvojili 16 novih serije koje ćemo gledati

▲ Povratak na vrh