Kako pronaći prijatelje u novom gradu?

08.11.2017.

Sklapanje novih prijateljstava u odrasloj dobi zna predstavljati problem mnogim ljudima, no uz nekoliko jednostavnih savjeta možete si olakšati taj proces

Kad odrastemo i počnemo voditi brigu sami o sebi, bez roditeljskih domova i školskih klupa, često nailazimo na poteškoće pri pronalaženju prijatelja u novoj okolini. Kad dođe vrijeme za selidbu, teško je ostaviti ono što nam je poznato i ugodno, a još je teže to si priznati. Međutim, vi to možete! I kad u tome uspijete bit ćete mudriji, pametniji i osjećajniji.

Ako ste već odselili, u procesu ste selidbe ili ju tek planirate, udahnite duboko i krenite ovako:

1. Iskoristite zajednicu u kojoj se trenutno nalazite

Iskoristite sve (zaista, sve) one koji kažu: O, seliš se u ____? Trebala bi upoznati ____! Najbolje od čega možete krenuti kad se selite je da iskoristite izvore kojima vjerujete da vam preporuče nekog prijatelja. Od nečega morate krenuti, a najbolje je da to bude od ljudi koje znate.

2. Dobro razmislite o mjestu selidbe

Možda ste našli odličnu ponudu u kući izvan grada, što je super za vaš budžet, ali u ranim fazama selidbe i nije baš dobro za vaš društveni život. Ako se sami selite u novo mjesto, ozbiljno razmislite o prednostima i manama vašeg novog susjedstva. Uzmite u obzir da neko vrijeme živite s cimerima i to negdje u centru svih zbivanja. To ne znači da zauvijek morate tamo ostati, ali kad počinjete novi život to vam može biti od velike pomoći pri stjecanju novih prijateljstava.

3. Stvorite rutinu

Vožnja biciklom poslije posla, nedjeljni ručak u simpatičnom restoranu ili subotnja šetnja parkom, samo su neki od primjera za stvaranje dnevne rutine. Razvijanje rutine može vas izvući iz kuće brže nego bilo što drugo i pomoći vam da razvijete samopouzdanje da priđete ljudima koji imaju slične navike kao vi. Na kraju krajeva, nemate što izgubiti.

4. Recite “da”

Odgovori poput “možda drugi put” ili “hvala na pozivu, ali…” ne bi se trebali pojavljivati u vašem vokabularu kad odselite u novi grad. Vrijeme da kažete “naravno” i “zvuči super”. Ne radi se o tome da se pretvaramo da smo ono što nismo, već o potencijalnim prilikama za razvijanje socijalizacije. Možda otvaranje galerije nije vaša omiljena aktivnost, ali možda upoznate nekoga tko vam se istinski svidi dok ispijate koktel.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

25 genijalnih poklona ispod 40 kuna

Sitnice koje će oduševiti vaše najmilije

Gucci_Decor-vases

Intervjuirali smo slavni kist Guccijevih fasada, Alex Merry

Proslavljena ilustratorica ekskluzivno za Elle otkriva sve o svom strelovitom usponu

Liu Jo komadi za razigrani zimski look

Trendseterice ove će sezone inspiraciju potražiti u Liu Jo kolekciji

image - Mirisni blagdanski bomboni

Savršen poklon za ljubiteljice prirodne kozmetike

Otkrijte koje darove biraju obožavatelji prirodne kozmetike

Glamurozne osamdesete nikad nisu izgledale bolje

Senzacionalne haljine iz nove Mohito kolekcije

final table

Volite emisije o hrani? Imamo savršen prijedlog za vas

Nova Netflixova serija "The Final Table" savršen je binge materijal za sve foodieje

▲ Povratak na vrh