Kako provesti ugodnu večer kod kuće bez TV-a?

29.10.2017.

Nekad je puno jednostavnije isključiti mozak uz TV nego se posvetiti aktivnostima od kojih bismo mogli imati i neke koristi

Zato vam donosimo nekoliko savjeta što sve možete raditi navečer kod kuće bez da uopće i pomislite na to da upalite TV.

Započnite kreativni projekt

Koliko puta ste pomislili na to kako biste baš mogli novom bojom osvježiti staru komodu, presaditi i osvježiti vaše biljke, posvetiti se pisanju ili nekoj drugoj kreativnoj aktivnosti? Učinite to uvečer, nakon posla, umjesto da upalite TV i prepustite se pasivnosti. Uz takav aktivan odmor osjećat ćete se puno bolje, imati više energije, a projekt možete raditi i s vašim ukućanima što je odličan način da se povežete i provedete vrijeme zajedno.

Organizirajte večer društvenih igara

Pozovite prijatelje ili zaigrajte nešto s partnerom ili cimerima. Društvene igre su sjajan način da provedete večer. Osim što su zabavne, uz društvene igre razvijamo kreativno razmišljanje zbog čega će naše tijelo i um biti puno sretniji nego nakon večeri provedene uz TV.

Skuhajte novo jelo

Uravnotežena prehrana je ključ zdravog života, a do nje najlakše dolazimo ako sami pripremamo jela i kuhamo kod kuće. Slobodna večer savršena je da isprobate neko novo jelo koje ste oduvijek htjeli, a posebno je ispunjavajuće pripremati ga u društvu partnera ili obitelji.

Čitajte

Čitanje nas nevjerojatno obogaćuje. Širimo vokabular, razvijamo kritičko mišljenje, poboljšavamo pamćenje, smanjujemo stres i nevjerojatno puno učimo. Uspješni ljudi čitaju jednu knjigu tjedno, Bill Gates ih primjerice pročita oko 50 godišnje, i to je jedan veliki faktor njihovog uspjeha.

Isplanirajte putovanje

Planiranje putovanja zahtijeva vrijeme, ali je vrlo zabavno i ispunjavajuće. Pronađite najpovoljnije letove, istražite opcije za smještaj i čitajte o gradu kojeg planirajte posjetiti. To možete raditi sami, ali ponovno možete uključiti svog partnera ili članove obitelji s kojima planirate na put i napraviti zajedničku listu želja s mjestima koje želite posjetiti.

Piše: N.B.
Foto: Anthony Tran ,Roman Kraft on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Sedam grešaka koje radimo na razgovoru za posao

Iako nas prvi dojam često može zavarati, na razgovoru za posao on je najbitniji. Zato vam donosimo uvid u greške koje činimo i savjete kako ih prestati činiti tijekom razgovora za posao

Vraća se serija "Roswell"!

Napokon je potvrđeno da se serija "Roswell" doista vraća na male ekrane

Zaboravite na hygge, niksen je najnoviji lifestyle trend

Niksen je nizozemski lifestyle koncept koji podrazumijeva uživanje u trenutcima kad nemate baš ništa za raditi

Jedina lista novogodišnjih odluka koja će vam ikad trebati

I ne, ne uključuje savjete za mršavljenje!

Pet navika koje možete usvojiti u novoj godini

Nova godina sa sobom uvijek donosi i neke nove odluke kojih se najčešće ne pridržavamo dulje od tjedan dana

12 trendova koji će dominirati Instagram fotografijama iduće godine

Nakon "Cult Gaia" torbica i "Le Specs" sunčanih naočala, u idućoj nas godini na Instagram fotografijama čekaju neki novi trendovi

▲ Povratak na vrh