Kako provesti ugodnu večer kod kuće bez TV-a?

29.10.2017.

Nekad je puno jednostavnije isključiti mozak uz TV nego se posvetiti aktivnostima od kojih bismo mogli imati i neke koristi

Zato vam donosimo nekoliko savjeta što sve možete raditi navečer kod kuće bez da uopće i pomislite na to da upalite TV.

Započnite kreativni projekt

Koliko puta ste pomislili na to kako biste baš mogli novom bojom osvježiti staru komodu, presaditi i osvježiti vaše biljke, posvetiti se pisanju ili nekoj drugoj kreativnoj aktivnosti? Učinite to uvečer, nakon posla, umjesto da upalite TV i prepustite se pasivnosti. Uz takav aktivan odmor osjećat ćete se puno bolje, imati više energije, a projekt možete raditi i s vašim ukućanima što je odličan način da se povežete i provedete vrijeme zajedno.

Organizirajte večer društvenih igara

Pozovite prijatelje ili zaigrajte nešto s partnerom ili cimerima. Društvene igre su sjajan način da provedete večer. Osim što su zabavne, uz društvene igre razvijamo kreativno razmišljanje zbog čega će naše tijelo i um biti puno sretniji nego nakon večeri provedene uz TV.

Skuhajte novo jelo

Uravnotežena prehrana je ključ zdravog života, a do nje najlakše dolazimo ako sami pripremamo jela i kuhamo kod kuće. Slobodna večer savršena je da isprobate neko novo jelo koje ste oduvijek htjeli, a posebno je ispunjavajuće pripremati ga u društvu partnera ili obitelji.

Čitajte

Čitanje nas nevjerojatno obogaćuje. Širimo vokabular, razvijamo kritičko mišljenje, poboljšavamo pamćenje, smanjujemo stres i nevjerojatno puno učimo. Uspješni ljudi čitaju jednu knjigu tjedno, Bill Gates ih primjerice pročita oko 50 godišnje, i to je jedan veliki faktor njihovog uspjeha.

Isplanirajte putovanje

Planiranje putovanja zahtijeva vrijeme, ali je vrlo zabavno i ispunjavajuće. Pronađite najpovoljnije letove, istražite opcije za smještaj i čitajte o gradu kojeg planirajte posjetiti. To možete raditi sami, ali ponovno možete uključiti svog partnera ili članove obitelji s kojima planirate na put i napraviti zajedničku listu želja s mjestima koje želite posjetiti.

Piše: N.B.
Foto: Anthony Tran ,Roman Kraft on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Uzbudljivi horor filmovi koji nas očekuju ove jeseni

Vrijeme je za uzbudljive horor priče!

Napokon smo dočekali prvi trailer Netflixove verzije Sabrine, male vještice

Pogledajte trailer za seriju The Chilling Adventures of Sabrina

Etna Maar mističnom kampanjom predstavila novu kolekciju

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik koja stvara iza modnog brenda Etna Maar svim poklonicima pomalo mističnog izričaja predstavlja novu kolekciju pod nazivom Illumination

Pet web-serija za koje morate znati

Ako ste već pet puta pogledali sve sezone svoje omiljene serije vrijeme je da otkrijete neke nove naslove

Stigao je prvi trailer za uzbudljivu novu sezonu American Horror Storyja!

Nova sezona popularne serije donosimo brojna iznenađenja

Pet aplikacija koje će vam olakšati život

U njih ćete se brzo zaljubiti i olakšati svoju svakodnevicu

▲ Povratak na vrh