Kako provesti ugodnu večer kod kuće bez TV-a?

29.10.2017.

Nekad je puno jednostavnije isključiti mozak uz TV nego se posvetiti aktivnostima od kojih bismo mogli imati i neke koristi

Zato vam donosimo nekoliko savjeta što sve možete raditi navečer kod kuće bez da uopće i pomislite na to da upalite TV.

Započnite kreativni projekt

Koliko puta ste pomislili na to kako biste baš mogli novom bojom osvježiti staru komodu, presaditi i osvježiti vaše biljke, posvetiti se pisanju ili nekoj drugoj kreativnoj aktivnosti? Učinite to uvečer, nakon posla, umjesto da upalite TV i prepustite se pasivnosti. Uz takav aktivan odmor osjećat ćete se puno bolje, imati više energije, a projekt možete raditi i s vašim ukućanima što je odličan način da se povežete i provedete vrijeme zajedno.

Organizirajte večer društvenih igara

Pozovite prijatelje ili zaigrajte nešto s partnerom ili cimerima. Društvene igre su sjajan način da provedete večer. Osim što su zabavne, uz društvene igre razvijamo kreativno razmišljanje zbog čega će naše tijelo i um biti puno sretniji nego nakon večeri provedene uz TV.

Skuhajte novo jelo

Uravnotežena prehrana je ključ zdravog života, a do nje najlakše dolazimo ako sami pripremamo jela i kuhamo kod kuće. Slobodna večer savršena je da isprobate neko novo jelo koje ste oduvijek htjeli, a posebno je ispunjavajuće pripremati ga u društvu partnera ili obitelji.

Čitajte

Čitanje nas nevjerojatno obogaćuje. Širimo vokabular, razvijamo kritičko mišljenje, poboljšavamo pamćenje, smanjujemo stres i nevjerojatno puno učimo. Uspješni ljudi čitaju jednu knjigu tjedno, Bill Gates ih primjerice pročita oko 50 godišnje, i to je jedan veliki faktor njihovog uspjeha.

Isplanirajte putovanje

Planiranje putovanja zahtijeva vrijeme, ali je vrlo zabavno i ispunjavajuće. Pronađite najpovoljnije letove, istražite opcije za smještaj i čitajte o gradu kojeg planirajte posjetiti. To možete raditi sami, ali ponovno možete uključiti svog partnera ili članove obitelji s kojima planirate na put i napraviti zajedničku listu želja s mjestima koje želite posjetiti.

Piše: N.B.
Foto: Anthony Tran ,Roman Kraft on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pet aplikacija za upravljanje financijama koje će vam pomoći kontrolirati troškove

Pametni telefoni su, kako je rekao Marshall McLuhan, produžetci naših osjetila i mogu nam pomoći u mnogočemu pa i u kontroliranju troškova

Tri jednostavna trika uz koje ćete uštedjeti vrijeme u danu

Dani su nam nerijetko prekratki za sve što smo naumili, no uz nekoliko trikova možemo uštedjeti puno vremena

Pet načina kako se smiriti kad ste pod stresom

Stres može biti ogroman teret za naš um i tijelo. Kad smo pod stresom teže spavamo, ne jedemo pravilno i općenito se loše osjećamo

Kako se lakše i brže fokusirati kad imate puno posla?

Ponekad nam je jednostavno vrlo teško koncentrirati se na posao neovisno o tome koji je faktor tomu razlog

Kako se efikasno opustiti kad imate samo pet minuta?

Prečesto jednostavno imamo tako puno posla da je nekad i pet minuta puno za odmor, a evo i kako ih najbolje iskoristiti

▲ Povratak na vrh