Kako provesti ugodnu večer kod kuće bez TV-a?

29.10.2017.

Nekad je puno jednostavnije isključiti mozak uz TV nego se posvetiti aktivnostima od kojih bismo mogli imati i neke koristi

Zato vam donosimo nekoliko savjeta što sve možete raditi navečer kod kuće bez da uopće i pomislite na to da upalite TV.

Započnite kreativni projekt

Koliko puta ste pomislili na to kako biste baš mogli novom bojom osvježiti staru komodu, presaditi i osvježiti vaše biljke, posvetiti se pisanju ili nekoj drugoj kreativnoj aktivnosti? Učinite to uvečer, nakon posla, umjesto da upalite TV i prepustite se pasivnosti. Uz takav aktivan odmor osjećat ćete se puno bolje, imati više energije, a projekt možete raditi i s vašim ukućanima što je odličan način da se povežete i provedete vrijeme zajedno.

Organizirajte večer društvenih igara

Pozovite prijatelje ili zaigrajte nešto s partnerom ili cimerima. Društvene igre su sjajan način da provedete večer. Osim što su zabavne, uz društvene igre razvijamo kreativno razmišljanje zbog čega će naše tijelo i um biti puno sretniji nego nakon večeri provedene uz TV.

Skuhajte novo jelo

Uravnotežena prehrana je ključ zdravog života, a do nje najlakše dolazimo ako sami pripremamo jela i kuhamo kod kuće. Slobodna večer savršena je da isprobate neko novo jelo koje ste oduvijek htjeli, a posebno je ispunjavajuće pripremati ga u društvu partnera ili obitelji.

Čitajte

Čitanje nas nevjerojatno obogaćuje. Širimo vokabular, razvijamo kritičko mišljenje, poboljšavamo pamćenje, smanjujemo stres i nevjerojatno puno učimo. Uspješni ljudi čitaju jednu knjigu tjedno, Bill Gates ih primjerice pročita oko 50 godišnje, i to je jedan veliki faktor njihovog uspjeha.

Isplanirajte putovanje

Planiranje putovanja zahtijeva vrijeme, ali je vrlo zabavno i ispunjavajuće. Pronađite najpovoljnije letove, istražite opcije za smještaj i čitajte o gradu kojeg planirajte posjetiti. To možete raditi sami, ali ponovno možete uključiti svog partnera ili članove obitelji s kojima planirate na put i napraviti zajedničku listu želja s mjestima koje želite posjetiti.

Piše: N.B.
Foto: Anthony Tran ,Roman Kraft on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Claire Foy potpuno se transformirala za ulogu u novom filmu

Poznata glumica Claire Foy izgleda neprepoznatljivo u traileru za film The Girl In The Spider’s Web

10 Instagram profila posvećenih jogi koji će vas inspirirati da i sami svakodnevno vježbate

Izdvojili smo odlične profile s kojih i sami svakodnevno crpimo inspiraicju za vježbanje

12 romantičnih filmova koje morate pogledati ove godine

Ljeto je savršeno vrijeme za romantične filmove!

Uskoro stiže treći nastavak filma "Plavuša s Harvarda" ?

Punih 15 godina nakon drugog nastavka simpatične komedije "Plavuša s Harvarda" potvrđeno je da je u pripremi i treći nastavak!

30 filmova koji ovog ljeta stižu u kina

Što nas očekuje u kinima u nadolazećim ljetnim mjesecima?

Zašto biste vikendom trebali izbjegavati alarm?

Rezultati novog istraživanja pokazali su zašto se preporučuje da vikendom izbjegavate alarme

▲ Povratak na vrh