Šest razloga zašto bi Švicarska trebala biti vaša iduća destinacija

18.03.2018.

Dok sanjarimo o godišnjem odmoru, obično tijekom radnog vremena, želimo ležati na plaži, piti koktele i biti negdje gdje je toplo i sunčano

No, ponekad savršeni odmor može biti drugačiji od uobičajenog. Jasno i Julie Alkire, koji stoje iza branda Haus Alkire, ispričali su za Coveteur svoju švicarsku pustolovinu i uvjerili nas da je ona ta temlja idealna destinacija za iduće putovanje.

Osim što ima pejzaž za savršene slike prirode, planine i jasno plavo nebo, avantura u planinama Švicarske može biti baš ono što vam treba, a u nastavku otkrijte 6 načina kako u njoj uživati:

Odsjednite u luksuznom resortu W Verbier

“Osoblje i razina usluge u hotelu W su nevjerojatni. Svi s kojima smo se susreli poželjeli su nam dobrodošlicu. Može se osjetiti ponos onih koji rade u odmaralištu, a posebno se posvećuju detaljima. Mjesto radi poput finog sata. Ništa nije nedostajalo, a hrana u kuhinji W bila je izvanredna. Gotovo smo osjećali krivnju zbog istraživanja izvan resorta nakon što smo večerali. W Insider je osigurao da imamo vrhunsko iskustvo Verbiera. Vratit ćemo se.”

Ribolov u Lac De Champexu

“Vodič nam je bio kao iz filma – znao je komunicirati bez riječi. Postavio nas je u slikoviti kut jezera u Champexu, malom mjestu u Valaisu. W nam je spakirao ručak od lososa, tartina i domaćeg voća. Slikoviti pogled bio je savršena pozadina za opuštajuće popodne. Jason je uhvatio lijepu pastrvu koju je mijenjao za rukovanje s lokalnim stanovništvom.”

Bookirajte turneju helikopterom po Alpama

“Preporučujemo da rezervirate turneju helikopterom – daje vam perspektivu Alpa i divljih životinja koje ne možete dobiti s bilo kojeg drugog gledišta. Sletjeli smo na vrh Rosablanchea i vidjeli planinske brvnare u drugim planinama. I pronašli smo rijetku planinsku tratinčicu. Definitivno Jasonova omiljena aktivnost u cijelom tjednu.”

Posjetite švicarski vinograd

“Oduševljeni smo našim posjetom vinogradima Jean Rene Germanier u Vetrozu. Vinarija je prilično velika, a širina sorti koje je proizveo je iznenađujuća. Uživali smo u Fendantu i sorti crvene boje, kao i Racletteu, krumpiru, kiselom povrću i kiselim krastavcima koje smo jeli tijekom ručka.”

Pješačite kroz planine

“Ovo smo mogli raditi svaki dan. Pogled je bio poseban. Svaka ekspedicija za nas bila je lov na blago – rijetko cvijeće, planinski potoci i stvorenja. Naša omiljena pješačka tura bila je kroz 3D umjetničke skulpture kroz La Chaux i Ruinettes. Gledanje skulptura u ovom ambijentu bilo je duhovno iskustvo. I pronašli smo našu prvu planinsku biljku koja je postala dio našeg botaničkog istraživanja – Enziane, Gentiana.”

Uživajte u lokalnoj kuhinji

“Naše prvo lokalno fondue iskustvo bio je u Le Sonalonu u Verbieru. Nakon spritzera od marelice, uživali smo u četiri domaća fondua i sladoledu od timijana s čokoladnom juhu za desert. Nakon tradicionalne večere rostija i igre u Le Carrefouru u Verbieru, završili smo u Pubu Mont Fort gdje smo igrali pikado i uživali u tekili do jutarnjih sati.”

Piše: A.D.
Foto: Pixabay / Good Free Photos

Pročitajte i...

Kako putovati sigurno s nakitom?

Pažljivo transportirajte svoje omiljene narukvice, prstenje i privjeske

TravELLE Guide: Opatija kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u Opatiji?

5 destinacija gdje ljeto traje zauvijek

Tko kaže da ljeto mora završiti?

TravELLE Guide: Berlin kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u glavnom gradu Njemačke?

▲ Povratak na vrh