Vraćaju li ‘Američke varalice’ modu sedamdesetih na scenu?

02.01.2014.

Nakon par godina odmaranja od glamurozne mode sedamdesetih godina prošlog stoljeća, očito je da će popularni film 'Američke varalice' nanovo popularizirati šarene trendove disco ere

Nakon što je 2013. obilježila svijet filma ulogom zavodljive Tiffany u drami ‘I u dobru i u zlu’, mlada oskarovka i miljenica modne industrije Jennifer Lawrence vraća se na scenu filmom ‘Američke varalice’ redatelja Davida O. Russella.

Upravo taj filmaš potpisuje i novi blockbuster koji je već osvojio američke kino-blagajne, a nas naravno zanima kostimografska pozadina projekta koja je promišljena do posljednjeg detalja.

Uz Jennifer, u filmu glavne uloge igraju i Amy Adams te Robert De Niro Bradley Cooper, čineći ga nevjerojatno zanimljivim, a njihove odjevne kombinacije i više su nego inspirativne. S radnjom smještenom u kasnim sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, u srcu disco ere, film obiluje dubokim dekolteima, dugim haljinama koje prate crte tijela od sjajnih materijala i lepršavih šifona, modni dodaci (poput ekstravagantnih šešira te statement nakita) naprosto vrište, kao i make up koji je usklađen s ostatkom stylinga.

Čarobnjak iza kostima jest Michael Wilkinson, a sudeći prema popularnosti i utjecaju glavnih aktera na obožavatelje diljem svijeta, nesumnjivo ćemo i ove godine doživjeti revival ludih sedamdesetih. U galeriji smo izdvojili neke od kostima ‘Američkih varalica’ koji vam mogu poslužiti za inspiraciju.

Tekst: Marko Banjavčić
Fotografije: American Hustle press

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh