Vijest koja nas je oduševila: u rujnu izlazi kuharica s receptima iz „Prijatelja“

25.05.2020.

 Sjećate li se kultnog cheesecakea koji je bio toliko ukusan da su ga Rachel i Chandler pojeli s poda ili Rossovog najdražeg sendviča?

Najesen nam stiže knjiga s receptima svih jela koja se spominju u “Prijateljima”, a kuharica Amanda Yee obećava da će u njoj biti za svakog ponešto – od brze hrane u duhu Joeya Tribbianija do specijaliteta u duhu Monice Geller.

Knjiga će obuhvatiti više od devedeset recepata  koja su predstavljena u seriji: kolačić koji je pekla baka Phoebe (a zapravo ih je kupila u supermarketu) biti će naš Proustov kolačić na razdoblje devedesetih, a tu su i Rachelin “užasni” desert sa sherryjem i voćem, Joeyev pomfrit i mesne okruglice, Chandlerovo “mlijeko koje možete žvakati”, te svi oni fantastični recepti koje je u seriji spominjala Monica kad se organizirala svoj “Friendsgiving”… Kuharica “Friends: The Official Cookbook” izaći će 22. rujna na 26. godišnjicu serije, a stoji trideset dolara.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: IMDB

Pročitajte i...

friends

'Prijatelji' se vraćaju na ekrane za manje od dva tjedna - ovo zasad znamo

Osim glavnih glumaca, sudjelovat će i brojna slavna imena

Gastronomsko putovanje u srce Azije

Najveći kontinent oduvijek je privlačio ljude egzotičnom prirodom, bogatom kulturom te kuhinjom koja pršti okusima, bojama i teksturama. Da biste u vrijeme pandemije utažili čežnju i glad za tim dalekim dijelom svijeta, ne morate krenuti na put – dovoljno je zaputiti se do svoje kuhinje

Ipak se događa: 'Prijatelji' se ponovno okupljaju na setu!

Što možemo očekivati od najavljenog reuniona?

Sedam genijalnih serija koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Na jednom smo mjestu okupili drage nam serije koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Ludi ste za „Prijateljima“? Kladimo se da ovo ipak ne znate o njima!

Tko je od glumaca privatni vlasnik ružnog bijelog keramičkog psa iz Joeyevog stana? Koja je slavna plavuša bila prvi izbor za Phoebe? Tko je na setu umirao od straha kad bi kroz kadar prošla kućna ljubimica patka?

Citati iz “Prijatelja” koje možete iskoristiti u raspravi

Osim službenog profila kultne serije iz 90-ih, na Instagramu je i pregršt neslužbenih “Friends” profila koje su otvorili njihovi fanovi, s pregršt duhovitih citata…

▲ Povratak na vrh