Vijest koja nas je oduševila: u rujnu izlazi kuharica s receptima iz „Prijatelja“

25.05.2020.

 Sjećate li se kultnog cheesecakea koji je bio toliko ukusan da su ga Rachel i Chandler pojeli s poda ili Rossovog najdražeg sendviča?

Najesen nam stiže knjiga s receptima svih jela koja se spominju u “Prijateljima”, a kuharica Amanda Yee obećava da će u njoj biti za svakog ponešto – od brze hrane u duhu Joeya Tribbianija do specijaliteta u duhu Monice Geller.

Knjiga će obuhvatiti više od devedeset recepata  koja su predstavljena u seriji: kolačić koji je pekla baka Phoebe (a zapravo ih je kupila u supermarketu) biti će naš Proustov kolačić na razdoblje devedesetih, a tu su i Rachelin “užasni” desert sa sherryjem i voćem, Joeyev pomfrit i mesne okruglice, Chandlerovo “mlijeko koje možete žvakati”, te svi oni fantastični recepti koje je u seriji spominjala Monica kad se organizirala svoj “Friendsgiving”… Kuharica “Friends: The Official Cookbook” izaći će 22. rujna na 26. godišnjicu serije, a stoji trideset dolara.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: IMDB

Pročitajte i...

Ludi ste za „Prijateljima“? Kladimo se da ovo ipak ne znate o njima!

Tko je od glumaca privatni vlasnik ružnog bijelog keramičkog psa iz Joeyevog stana? Koja je slavna plavuša bila prvi izbor za Phoebe? Tko je na setu umirao od straha kad bi kroz kadar prošla kućna ljubimica patka?

Kako izdržati izolaciju kad živite s cimerima?

Biti u karanteni sam je teško, ni u društvu najvoljenijih nije lako, a kako je kad ste 0-24 „zatočeni“ s osobom s kojom ne dijelite ni krevet ni gene već stanarinu? Napeto!

Tko je Jennifer Aniston naredio da izgubi 13 kilograma prije uloge u "Prijateljima"?

Detalji iz knjige "Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era"

▲ Povratak na vrh