Zac Posen je najavio zatvaranje vlastitog brenda

03.11.2019.

„Ostajem nevjerojatno ponosan na ono što smo stvorili i nadam se budućnosti. Volim vas, ZP. "

Tužna vijest u svijetu mode je ta da je vlasnik House of Z, tvorac najljepših haljina za crveni tepih, dizajner Zac Posen odlučio zatvoriti svoju modnu radnju. Podsjetimo, marka Posen postojala je 17 godina. Posen je dizajnirao kolekcije za svoju kolekciju Zac Posen, ZAC Zac Posen i Brooks Brothers, gdje je bio kreativni direktor.
Na službenom Instagram računu dizajner je objavio fotografiju cijelog tima i zahvalio im na zajedničkom radu i kreativnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zac Posen (@zacposen) on Nov 1, 2019 at 2:09pm PDT


Kako je sam dizajner rekao za WWD, odluka je došla u jednom danu, a Posen je ovaj korak nazvao “neočekivanim i neposrednim”. Osoblje je istog dana obaviješteno. Tvrtka će odmah prestati s radom i proljetna kolekcija Posen, prikazana u rujnu, neće biti poslana kupcima. “Vijeće je donijelo tešku odluku”, rekao je. “Bili smo u procesu zatvaranja i nismo imali dovoljno vremena. Moji partneri i ja pokušali smo dati sve od sebe kako bismo pronašli rješenje. Pokušao sam pronaći prave strateške partnere. Ali vrijeme je isteklo. ”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zac Posen (@zacposen) on Oct 29, 2019 at 8:15am PDT

Moda nije lagan posao. Posen je lansirao svoj brend u mladosti. “Osjećam da me je ova industrija podigla”, rekao je, primjećujući odnos koji je izgradio s tiskanim izdanjima, trgovcima i posvećenom korisničkom bazom. U posljednje vrijeme Zac Posen se fokusirao na stvaranje ležerne odjeće, ali marka je još uvijek poznata po oblačenju zvijezda za crveni tepih. “Obukli smo sve, od najvećih zvijezda do novih talenata. Imao sam veliku sreću što sam bio u mogućnosti kreairati odjeću koja ih je oduševila. ”

 

 

Dizajner je dodao da se ponosi talentima koje je i sam podigao, “onima koji su ostali kod mene i onima koji su napustili industriju”. Unatoč šoku zbog prisilnog zatvaranja tvrtke, Posen je pun nade za budućnost. „Nadam se da ću pred sobom imati dugu karijeru. Trebam malo vremena za razmišljanje o budućnosti. Već se dugo fokusiram na svoj brend. Sad imam novu fazu. Ali uvijek ću imati sebe. Uvijek ću imati svoj posao. ”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zac Posen (@zacposen) on Oct 9, 2019 at 10:45am PDT

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Instagram @zacposen/@imxavimenos

Pročitajte i...

Grace Jones

Modni dokumentarci zbog kojih jedva čekamo jesen

Nadolazeće nas jeseni čekaju čak tri nova dokumentarna filma o modnim ikonama koje jedva čekamo pogledati

Stigao je trailer za dokumentarni film o Zacu Posenu

Napokon je stigao dugoočekivani trailer za film o američkom modnom dizajneru Zacu Posenu

Modna industrija itekako ima i svoju... mračnu stranu!

Zaboravite glamurozne modne priče ispričane u dokumentarcima 'September Issue' i 'Dior and I'. Moda ima i drugu stranu, onu manje čarobnu i ponekad nemilosrdnu, a koja se iz raznoraznih razloga uglavnom gura pod tepih

Haljina dostojna princeze

Claire Danes zasjenila je konkurenciju na crvenom tepihu Met Gale u fluorescentnoj haljini Zaca Posena

Revija Zaca Posena imala je važan statement

Mnogo se govori o poticanju etničko-estetske različitosti u modnim krugovima, no Zac Posen je napravio najznačajniji potez po tom pitanju dosad!

▲ Povratak na vrh