Kako pronaći savršenu vjenčanicu?

28.12.2016.

Savjeti poznatih modnih dizajnerica

Potraga za haljinom za poseban događaj uvijek je proces, a kada je riječ o vjenčanju, proces neminovno postaje prožet nervozom i stresom zbog težnje k savršenom odabiru. I iako će vaša obitelj i prijateljice sigurno imati pokoji dobar savjet, mišljenje poznatih modnih dizajnerica ne može odmoći. Što one kažu o odabiru savršene vjenčanice, pročitajte u nastavku.

1. Alberta Ferretti

Prvo pravilo koje mlada mora poštivati, je to da bude iskrena prema sebi. Detalji poput ekstremnih volumena i dubokih izreza trebali bi se izbjegavati, a pritom se mora poštivati osobni stil i figura mladenke. Lokacija vjenčanja također se mora uzeti u obzir. Djevojka koja pravi slavlje u etno okruženju (imanja, seoca) trebala bi izbjegavati glomazne haljine i odabrati nešto s jednostavnim, čistim linijama. Ukoliko je u pitanju klasično gradsko vjenčanje, osobito ako se dio ceremonije odvija u crkvi, moja preporuka je veo kao obavezan detalj, efektan je i ostavlja odličan dojam.

2. Jenny Packham

Ponekad imam osjećaj da je izbor haljine važan jednako koliko i izbor partnera. U pitanju je velika odluka. Međutim, dobra vijest je da je ponuda danas veća no ikada. Ja bih savjetovala da uvijek izaberete kvalitetnog proizvođača, možda je skuplje, ali je sasvim sigurno i manje glavobolje, koja je neminovna prilikom organizacije svadbe i svih detalja koji su uključeni u nju, a haljina je definitivno najveći. Eksperimentirajte tijekom potrage za haljinom, probajte ono što inače možda ne biste. Možda zablistate u haljini boje slonovače više nego u bilo kojoj bijeloj. Dajte si vremena, opustite se i probajte različite oblike i stilove, jer često se zna dogoditi da vam savršeno pristaje nešto što niste ni pomislili da je moguće. Povedite bliske prijatelje sa sobom ili članove obitelji, ali najviše slušajte sebe.

3. Sophia Webster

Svakoj mladenki rekla bih da ostane vjerna sebi i maksimalno uživa u svakom dijelu tog dana, jer on je samo njezin. Kada je u pitanju izbor haljine, ne morate se uvijek držati ustaljenih i tradicionalnih normi, nitko ne kaže da postoje pravila, osim vaših – važno je samo kako se osjećate. Kada sam lansirala svoju kolekciju vjenčanica, htjela sam u njoj zadržati element zabave, zato sam omiljene stilove i krojeve obojila u ledeno plavu, svijetlo ružičastu i tonove slonovače.

4. Kate Halfpenny

Na dan svog vjenčanja trebali biste izgledati kao otmjena verzija sebe, a ne kao stilizirana verzija nekog drugog. Uvijek ohrabrujem mladenke da isprobaju najrazličitije modele i ne odustaju dok ne pronađu onaj u kome se najviše osjećaju svojima. Mudro bi bilo da prije same potrage malo pretražite i internet te tako otkrijete koji dizajneri i stilovi vam se zapravo sviđaju, kao i materijali, ali nikako ne preporučujem da provedete tjedne i mjesece na Pinterestu i u bjesomučnoj pretrazi modnih stranica i blogova koji se bave tematikom vjenčanja. Završit ćete s glavom pretrpanom informacija, ali malo ideja o tome šta vam se zaista sviđa i što želite.

5. Charlotte Olympia

Otkada sam se i sama našla u ulozi mladenke, počela sam stvari gledati iz druge perspektive. Osobito kada su u pitanju cipele, jer su one mahom vrlo slične, a ja sam htjela nositi nešto što je u mom stilu. Zato sam u u obuću za mladenke uvela boje i dizajn koji oslikava osobnost buduće mlade, a ne prikazuje nju tijekom samo tog dana. Ja osobno volim animal i to leopard print i nosim ga na cipelama skoro uvijek. Tako je i bilo i na mom vjenčanju i bilo je sjajno tog posebnog dana tako se i osjećati: nosila sam nešto što potpuno oslikava mene i predivnu haljinu s potpisom Giambattiste Vallija.

Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Ovo je najpopularnija vjenčanica na Instagramu

Instagram je odličan alat za prepoznavanje trendova i najpopularnijih komada sezone, a isto vrijedi i za vjenčanice

Gumene sandale su se definitivno vratile!

Na reviji Alberte Ferretti koja je održana na Tjednu mode u Milanu koji trenutno traje, svi su supermodeli nosili neobičan trend - gumene sandale

20 vjenčanica iz jesenskih kolekcija koje će vas oduševiti

Izdvojili smo 20 divnih vjenčanica iz jesenskih kolekcija koje su nas oduševile na prvi pogled

Što odjenuti na nečije jesensko ili zimsko vjenčanje?

Donosimo vam nekoliko savjeta o tome kako se prikladno odjenuti za vjenčanja u hladnijim mjesecima kako biste izgledali elegantno i profinjeno dok su vani niske temperature

25 chic načina da nosite "nešto plavo" na vjenčanju

Nastavite slijediti tradiciju koja datira iz 16. stoljeća

Biste li ikada odabrali vjenčanicu high street brenda?

Pristupačne vjenčanice high street brendova sve su popularnije, a brojni su ih brendovi uvrstili u svoju stalnu ponudu

▲ Povratak na vrh