Stilska inspiracija: Bijela odijela Biance Jagger

11.04.2021.

Besprijekoran stil aktivistice prava je modna inspiracija

Bianca Jagger, nekoć model, glumica i prva supruga Micka Jaggera, jet-setterica i duša zabave u Studiju 54, kasnije je postala gorljiva aktivistkinja za ljudska prava. Rođena u Nikaragvi, kao 16-godišnjakinja odlazi na stipendiju u Pariz gdje je studirala političke znanosti. U mladosti je radila kao model, hodala s Michaelom Caineom, a s 26 upoznala Micka Jaggera. U četvrtom mjesecu trudnoće, samo dan nakon prosidbe, vjenčali su se u St. Tropezu, a Bianca je nosila vrlo avangardnu kombinaciju koja inspirira i mnoge nekonvencionalne mladenke danas: bijelu suknju i bijeli Yves Saint Laurent sako dubokog otvora te bijeli šešir s velom!

Saint Laurent, Net-a-porter

Iako ih se često promatralo kao idealan par, brak između Micka i Biance nije vječno trajao i bio je ispresijecan brojnim aferama, uglavnom njegovim, a ona je kasnije izjavila: “Moj je brak završio na dan vjenčanja.”

1972. snažan potres razorio je njezinu rodnu Managuu, ona se vratila pomoći roditeljima, a Rolling Stonesi i Santana organizirali koncert za skupljanje sredstava za pomoć Nikaragvi. Tijekom godina, Bianca se sve više posvetila aktivizmu te je s vremenom postala ambasadorica dobre volje Vijeća Europe, osnivačica i predsjednica Bianca Jagger Human Rights Foundation, članica vijeća Amnesty International USA i članica Amazon Charitable Trust, između ostalog.

Što se njezina modnog stila tiče, on je uvijek ostao besprijekoran. Namjerno ili slučajno po uzoru na sufražetkinje, ali slično kao i neke današnje političarke, ova se borkinja za ljudska prava najčešće u javnosti pojavljivala u bijelim odijelima na dvostruko kopčanje, ispod kojih je nekad nosila do brade zakopčanu košulju, a ponekad ništa. Savršene frizure i decentnog makeupa koji naglašava prirodnu ljepotu te nepokolebljivog stava, Bianca Jagger je inspiracija za ‘power dressing’.

Isabel Marant
Salvatore Ferragamo

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, product photos, Instagram

Pročitajte i...

rosie huntington-whiteley

Nose se mini haljine po uzoru na Rosie HW i Hailey Bieber

Donosimo 10 haljina koje utjelovljuju ovaj kalifornijski chic

yolanda hadid

Sportski stil majke supermodela Belle i Gigi - Yolande Hadid

Yolanda provodi puno vremena s unučicom, ali njezin stil nimalo ne izgleda kao stereotipni stil jedne bake

ogrlice

Kako nositi nanizane ogrlice po uzoru na fashionistice?

EmRata, Dua Lipa, Bella i Riri obožavaju kombiniranje različitih oglica, a jasno je i zašto: izgleda vrlo cool!

Stilska inspiracija: Janelle Monáe

Kako nositi odijela i šešire na razigran i potpuno nov način - najbolje zna ova pjevačica i glumica

▲ Povratak na vrh