Vizažistici Pat McGrath dodijeljena titula dame britanskog carstva

01.01.2021.

"Ne odustajte od svojih snova!"

Pat McGrath, makeup artistica i jedna od najcjenjenijih osoba u svijetu mode i ljepote, koja je dizajnirala lookove za nebrojene editorijale i modne piste dizajnera poput Alexandera McQueena, Prade, Marca Jacobsa, Vuittona, Versacea i Galliana, primila je jednu od najvećih počasti britanske kraljice Elizabete II- titulu dame.

Vizažistica jamajčanskih korijena, rođena 1970., karijeru je započela 80-ih, a uzlet u karijeri dogodio se 1990-ih kad ju je Amber Valletta predstavila Stevenu Meiselu s kojim se brzo sprijateljila i surađivala na snimanju svake naslovnice i glavnog editorijala za Vogue Italia. Anna Wintour proglasila ju je najutjecajnijom vizažisticom na svijetu, a ta karakterizacija ne čudi, ako se uzme u obzir da je Pat McGrath sudjelovala u osmišljavanju Armani Beauty, Dolce & Gabbana: The Makeup i prvu Guccijevu beauty kolekciju te nadgledala Covergirl i Max Factor. 2015. godine lansirala je vlastitu kozmetičku liniju koja je 2019. procijenjena na milijardu dolara, a Pat McGrath uvrštena je na listu 100 najutjecajnijih osoba časopisa Time.

30. prosinca 2020. britanska kraljica dodijelila joj je titulu Dame of the British Empire na temelju njezinih zasluga i predanog rada u industriji mode i ljepote te u promicanju raznolikosti.

Pat McGrath u svojoj je objavi na Instagramu izjavila da je počašćena, zahvalila je majci Jean, obitelji, prijateljima, kolegama i svim ljubiteljima ljepote te posvetila nagradu svim makeup artistima naglasivši: “Ne odustajte od svojih snova – uz predan rad, kreativnost i ustrajnost sve je moguće!”

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram patmcgrathreal

Pročitajte i...

Pat McGrath lansirala prvu trajnu kolekciju šminke

Ovog listopada možete je pronaći u svim Sephora prodavaonicama

Gigi i Kendall s Mickey Mouse frizurama

Reviju Anne Sui obilježile su neobične pletenice i teške šljokice na očima

Pat McGrath ponovno je proizvela make-up čaroliju

Vizažistica je nadmašila samu sebe s lookovima za posljednju couture kolekciju Maison Margiele

Pat McGrath

Pat McGrath lansirala savršen set sjenila

Najpoznatija vizažistica na svijetu najavila je svoja nova sjenila hipnotizirajućim video klipovima

▲ Povratak na vrh