Znate li tko su trenutno najutjecajnije djevojke u svijetu mode?

30.03.2018.

Ne, na listi nema sestara Kardashian

Kad je u pitanju moda, zvijezde imaju jako veliku ulogu untatoč tome što nisu dio proizvodnog procesa modne industrije. No, njihova imena i utjecaj koji ima fotografija na kojoj nose neki dizajnerski komad dovoljno su snažna da gotovo mogu i diktirati smjer modne industrije u idućoj sezoni.

Stručnjaci iz servisa za pretraživanje Lyst istražili su više od 12 tisuća online trgovina kako bi mogli zaključiti tko ove godine utječe na ono što se pretražuje i kupuje te su predstavili listu mladih žena koje su trenutno najutjecajnije. U nastavku otkrijte o kome se radi:

Zendaya

Nakon što je mlada glumica na reviju Michaela Korsa stigla u crvenoj trenirci, pretraživanje tog komada naraslo je za čak 43 posto, a to je samo jedan mali dio njenog snažnog utjecaja na modnu industriju.

Millie Boobby Brown

Iako joj je tek 14 godina, Millie Bobby Brown je već osvojila svijet mode i dizajneri je obožavaju. Potraga za njenom ružičastom Calvin Klein haljinom koju je nosila na dodjelu nagrada SAG, narasla je za 31 posto nakon što ju je ona odjenula.

Camila Cabello

Ova mlada pjevačica pomogla je prodaji Givenchyja čiji je kožni kaput nosila na Tjednu mode u Londonu. Naime, potraga za njim narasla je za čak 32 posto nakon što je Cabello u njemu prošetala londonskim ulicama.

Kaia Gerber

Ne čudi da se i kći Cindy Crawford našla na ovoj listi. Nosila je sve najveće revije ove godine, a njezin mladenački stil žele kopirati svi.

Bella Thorne

Iako u Hrvatskoj nije vrlo poznato lice, mlada glumica Bella Thorne također je vrlo utjecajna u svijetu mode. Ovog se mjeseca pojavila u korzetu Pamele Roland, a potraga za njim na internetu je odmah narasla za 15 posto.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Zendaya

Predivna, talentirana i tako stylish!

Stilska inspiracija: Kaia Gerber

Minimalistički chic slavne manekenke - obožavamo!

5 zapaženih trendova na tjednu mode u New Yorku

Ready-to-wear tjedan mode u New Yorku je u punom jeku, a mi smo već prepoznali par vodećih trendova za jesen i zimu

Što je arhitekt za imidž i kako mi može pomoći izgraditi stil i karijeru?

Kada Law Roach, samoprozvani arhitekt za imidž, osmišljava lookove za svoje klijentice, među kojima su Zendaya i Celine Dion, ne pita se što izgleda dobro zajedno već - što će ih pretvoriti u modne ikone?

Modna inspiracija: bijeg u prirodu

Nakon mjeseci provedenih u kući, priroda se nikada nije činila privlačnijom

▲ Povratak na vrh