Kako u nekoliko koraka promijeniti svoj pogled na svijet?

09.04.2018.

Pozitivno razmišljanje i optimizam su ključni za ostvarivanje svake želje. Ako ne vjerujete da ćete ostvariti ono što želite, vjerojatno onda ni nećete

Pisali smo već što je zajedničko uspješnim ljudima, a to je njihovo uvjerenje da mogu ostvariti ono što žele i da će im svemir pomoći u tome. Imamo nekoliko savjeta kako promijeniti svoj pogled na svijet.

Gledajte izvan okvira

Imamo naviku stvari koristiti gotovo rutinski i tako zaboravljamo da mogu imati više od jedne funkcije. Primjerice, list papira koristimo za bilješke, ali sjetite se situacija kad ste ih kao mali koristili za izradu aviona ili lepeza, vratite se takvoj vrsti mašte.

Razmišljanje unutar okvira znači da ćemo papir upotrijebiti kako bi napravili bilješku, misliti izvan okvira znači da ste inovativni s onim što zapravo možete učiniti s njim. Razmišljanje izvan okvira pomoći će vam u karijeri i dopustiti vam da na drugačiji način pogledate svijet i sebe.

Gledajte širu sliku

Na primjer, dobili ste otkaz na poslu, što nije najsretniji trenutak u vašem životu. Što ćete učiniti? Sjediti kod kuće do kraja vremena ili ćete ovo vidjeti kao priliku?

Sve ono što vam se događa možete drugačije gledati. Prestanite to gledati kao zatvorena vrata nego gledajte kao otvoren prozor. Vidite svaku negativnu stvar kao blagoslov i cijeli će vam se život promijeniti.

Primijetite ljepotu oko sebe

Usporite. Počnite preispitivati sve i potražite dublje značenje. Uzmite stablo, na primjer, nije samo stablo, već izvor života. Savršeno je, ali komplicirano te dizajnirano s toliko detalja.

Kad primijetite ljepotu oko sebe i uzmite vrijeme da uživate u njoj, bit ćete sretniji.

Piše: A.D.
Foto: Annie Spratt on Unsplash

Pročitajte i...

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

Pozitivan stav: Aktivirajte ga u osam lakih poteza

Kad vam stres svakodnevnice načne živce, ovi jednostavni potezi mogu biti spasonosni

Vitki do proljeća: Drastične dijete su out, in je promjena načina života!

Koliko ste puta krenuli na dijetu i peti dan odustali? Umjesto da se mučite s dijetama čudnovatih naziva i nemogućih zahtjeva, isprobajte nešto što uistinu pali

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

10 filmova zbog kojih smo jedva dočekali ljeto

Pred nama je uzbudljivo filmsko ljeto!

▲ Povratak na vrh