Kolekcionarski komad namještaja s Balenciaginim potpisom

01.12.2019.

Luksuzna kuća surađuje s ruskim dizajnerom namještaja

Balenciaga surađuje s ruskim dizajnerom namještaja sa sjedištem u New Yorku, Harryjem Nurievom, kako bi stvorili proziran kauč za Design Miami /, globalni forum dizajna, meku za kolekcionare dizajna i primijenjene umjetnosti. Prepuna Balenciaginim komadima s greškom, „Balenciaga Sofa“ umjetničko je djelo koje osim što izgleda odlično, vodi se načelima reciklaže u kojoj je prvi stupanj ponovno iskorištavanje predmeta, a drugi, kojem pripada ovaj kauč, iskorištavanje predmeta u neku drugu svrhu. Predmet o kojem se pronalazi nova namjena je, naravno, odjeća koja u ovom slučaju igra ulogu ispune.

 

Ovo djelo ponovno osmišljava kauč, no ovaj put kao primjer dizajna za okoliš koji daje generacijama odjeće i drugih materijala još jedan život. Kutna garnitura – inspirirana tipičnim prepunjenim naslonjačima s mehaničkim sistemom transformacije – tapecirana je oštećenim ili na drugi način neisporučivim odjevnim komadima i izrezanim komadićima tekstila zastarjelih zaliha Balenciagine odjeće. Ogrnuta je otpisanim prozirnim vinilom koji otkriva uzorke, krojeve i markirane oznake u unutrašnjosti , a one su prepoznatljivo Balenciagine – spoj proteklih sezona i ideja.View this post on Instagram

@balenciaga took recycling to a whole new level ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#balenciaga #highfashion #fashion #couch #couchpotato #balenciagacouch #streetwear #recycledfashion #3exclamationpoints

A post shared by !!!™ (@3exclamationpoints) on Nov 26, 2019 at 1:12pm PST

 

Divan svojim konceptom potiče održive prakse unutar dizajna i generalno, istovremeno odražavajući osvještenost luksuzne modne kuće o situaciji u kojoj dizajneri moraju uravnotežiti svoj utjecaj na okoliš, a izvedbom naglašava posvećenost provedbi programa koji smanjuju otpad i doprinose kružnoj ekonomija. „Oduvijek me fascinirao način na koji Balenciaga uvrštava subverzivne dizajne unutar u okvire svoje vlastite estetike. Imam sličan pristup, s ciljem putem utilitarističkih objekata doći do nečega što izaziva misao “, izjavio je Nuriev za Dazed Digital.

Ovo nije prva Nurievova suradnja s kućom. Prošle je godine zajedno su stvorili ured – kiparsku instalaciju s klasičnom okretnom stolicom, glomaznom klimom i fotokopirnim uređajem, a svaki je komad namještaja krasio utisnuti Balenciagin logotip.

Piše: D.M.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kako nositi popularnu košulju s oversized kragnom?

Složili smo  4 dobitne kombinacije!

Što je to self parenting i kako održati sam sebi lekciju?

Priznali si ili ne, u svakom od nas čuči jedan nedorasli impulzivni klinac ili klinka koji ne žele raditi te dosadne “odrasle” stvari. Isprva godi pokazati srednji prst svim pravilima i jedriti na valovima slobode, no kad se naše unutarnje dijete previše raskalaši pa nam stan počne nalikovati svinjcu, plan prehrane meniju fast food restorana, a društveni život biografiji Edie Sedgwick, vrijeme je da probudite svoju unutarnju majku. I održite si lekciju!

Doručak kod Tiffanyja, ručak kod Guccija i večera kod Vuittona

Fine dining i high fashion iskustvo u jednom!

▲ Povratak na vrh