Art protiv korone – kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci?

09.05.2020.

Kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci? Otkrijte u svibanjskom izdanju Ellea koji vas čeka na svim kioscima! Elle – ljepota je unutra

Svoje priče i radove na temu – Art protiv virusa – podijelili su s Elleom kreativci, grafički dizajner i ilustrator Mirko Ilić, akademska slikarica Paulina Jazvić, grafički dizajner i street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar, akademska slikarica Iva Višošević te ilustratorica i dizajnerica Zora Škrgulja.

Otkako je prije više od mjesec dana privremeno zatvorio svoj studio na Manhattanu, Mirko Ilić u njega samo povremeno dolazi po poštu. To mu je, uz kratke šetnje Meat Packing Districtom u kojem živi sa suprugom, grafičkom dizajnericom Nicky Lindeman, posljednjih tjedana jedini izlazak. New York je, kako kaže, postao grad duhova, ali duh grada je itekako živahan, iako trenutačno zbijen u bocu zvanu četiri zida. Mirko je jedan od osam renomiranih njujorških grafičkih dizajnera koje je angažirao LinkNYC (komunikacijska mreža koja građanima New Yorka omogućuje besplatan internet) da osmisle dizajn za postere i billboarde posvećene trenutačnoj situaciji, a oni će se izmjenjivati na njihovim punktovima diljem grada, kao i na ulazu na mostove koji vode prema Manhattanu. Vizual koji je osmislio jednostavan je, ali istodobno snažan – prikazuje česticu virusa korone kojoj je dodana crvena traka pa asocira na prometni znak zabrane parkiranja. Ostatak ove priče – Art protiv virusa – pročitajte u Elleu!

Potražite Elle od 20. travnja na svim kioscima!

Naručite Elle i na kućnu adresu putem mobilne aplikacije Wolt (ponuda se odnosi na trgovine Lonia na području Zagreba).

 

NOVO iskustvo čitanja – Elle u digitalnom izdanju!

Čitajte vaš omiljeni magazin i digitalno putem tableta, računala ili mobilnog uređaja. Identičan sadržaj i jednaka kvaliteta čekaju vas i u tiskanom i u digitalnom izdanju. Iskoristite pogodnost i pretplatite se na Elle digitalno izdanje – godišnja pretplata (12 brojeva Elle) za samo 182 kune (ponuda vrijedi do 13. svibnja 2020. godine). Kliknite ovdje za kupnju Elle digitalnog primjerka.

 

Piše: Jasmina Rodić

Pročitajte i...

Ljubav “na relaciji” – u doba korone

Fotoreportaža od Švedske do Hrvatske

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Ne želite se baš sasvim vratiti «u normalu»? To je normalno

Tjeskoba izolacije splašnjava, ali ju zamjenjuje tjeskoba povratka u normalu, koji nije niti povratak, niti posve normala… Zašto nam ne postaje lakše?

Lipanjski Elle je stigao na kioske

A u njemu su odgovori na sva pitanja koja trenutno intrigiraju ljubitelje mode: kako je pandemija utjecala na taj biznis, što budućnost donosi fashion branši i, naravno, što ćemo nositi ovog ljeta. U novom broju čeka vas pregršt odličnih priča i ekskluzivnih intervjua, hit trendovi sezone, modni editorijali koji “mirišu” na more te učinkoviti beauty trikovi za osvježen i pomlađen izgled. Modni imperativ glasi: seksi minimalizam!

Pretplatite se na Elle, prva 4 broja darujemo i šaljemo na kućnu adresu!

Pretplatite se na Elle, prva 4 broja darujemo i šaljemo vam doma! Čitajte Elle 365 dana u godini! Elle – ljepota je unutra.

▲ Povratak na vrh