Art protiv korone – kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci?

09.05.2020.

Kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci? Otkrijte u svibanjskom izdanju Ellea koji vas čeka na svim kioscima! Elle – ljepota je unutra

Svoje priče i radove na temu – Art protiv virusa – podijelili su s Elleom kreativci, grafički dizajner i ilustrator Mirko Ilić, akademska slikarica Paulina Jazvić, grafički dizajner i street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar, akademska slikarica Iva Višošević te ilustratorica i dizajnerica Zora Škrgulja.

Otkako je prije više od mjesec dana privremeno zatvorio svoj studio na Manhattanu, Mirko Ilić u njega samo povremeno dolazi po poštu. To mu je, uz kratke šetnje Meat Packing Districtom u kojem živi sa suprugom, grafičkom dizajnericom Nicky Lindeman, posljednjih tjedana jedini izlazak. New York je, kako kaže, postao grad duhova, ali duh grada je itekako živahan, iako trenutačno zbijen u bocu zvanu četiri zida. Mirko je jedan od osam renomiranih njujorških grafičkih dizajnera koje je angažirao LinkNYC (komunikacijska mreža koja građanima New Yorka omogućuje besplatan internet) da osmisle dizajn za postere i billboarde posvećene trenutačnoj situaciji, a oni će se izmjenjivati na njihovim punktovima diljem grada, kao i na ulazu na mostove koji vode prema Manhattanu. Vizual koji je osmislio jednostavan je, ali istodobno snažan – prikazuje česticu virusa korone kojoj je dodana crvena traka pa asocira na prometni znak zabrane parkiranja. Ostatak ove priče – Art protiv virusa – pročitajte u Elleu!

Potražite Elle od 20. travnja na svim kioscima!

Naručite Elle i na kućnu adresu putem mobilne aplikacije Wolt (ponuda se odnosi na trgovine Lonia na području Zagreba).

 

NOVO iskustvo čitanja – Elle u digitalnom izdanju!

Čitajte vaš omiljeni magazin i digitalno putem tableta, računala ili mobilnog uređaja. Identičan sadržaj i jednaka kvaliteta čekaju vas i u tiskanom i u digitalnom izdanju. Iskoristite pogodnost i pretplatite se na Elle digitalno izdanje – godišnja pretplata (12 brojeva Elle) za samo 182 kune (ponuda vrijedi do 13. svibnja 2020. godine). Kliknite ovdje za kupnju Elle digitalnog primjerka.

 

Piše: Jasmina Rodić

Pročitajte i...

Zavirite u Začaranu šumu!

Magični kadrovi snimanja novog modnog editorijala za rođendansko izdanje časopisa ELLE! Zalutajte u vrlo posebno šumsko okruženje...

Bohemian Rhapsody

Lepršave maksi haljine više su od odjeće - one su metafora nesputanog boemskog duha kojeg dizajneri vole interpretirati iz sezone u sezonu

Elle slavi 18. rođendan i daruje vam fantastične poklone!

Naočale Ghetaldus s potpisom Klisab, De’Llure ogrlica, ‘modna biblija’ Louis Vuitton – Catwalk, Avène linija za njegu kože, Borboleta narukvice, 4711 Acqua Colonia Tea Edition mirisi, set šalica s motivom Audrey Hepburn by Kikkerland – darovi su koje možete osvojiti u Elleovu kreativnom natječaju na Instagramu @ellecroatia ! Igrajte se s nama od danas, 26. listopada do 4. studenoga i osvojite ove stylish poklone!

Flying solo

Od bijesne usidjelice do crazy cat lady - solerice tradicionalno nemaju atraktivnu reputaciju, no suvremene studije pokazuju da su najsretnija skupina na svijetu upravo - single žene. U društvu u kojem se čini da je osnovna mjerna jedinica par, ostati slobodan na duge staze još je tabu i dok sve više mladih ljudi napušta uvriježene ljubavne obrasce, a mnogi istražuju aromantični spektar, je li vrijeme da redefiniramo odnos prema sretnom soliranju?

Cancel culture

Je li kultura otkazivanja legitiman način kažnjavanja, nepromišljenih, dijaboličnih i politički nekorektnih, moderna verzija osvetnički nastrojene rulje s vilama ili Ricky Gervais ima pravo kad kaže:“To što ste uvrijeđeni, ne znači da ste u pravu!”

Tko su modne žrtve? I što to žrtvuju?

Mala povijest modnih žrtava

▲ Povratak na vrh