Opsesija čišćenjem (i kako je unovčiti)

09.10.2020.

Kako postići da stan nakon velikog jesenskog čišćenja zaista ostane tako organiziran?

Nakon velikog uspjeha Marie Kondo (koja je u urbanom slengu postala čak i glagol: “to mariekondo” bi značilo otprilike izvući sve van iz ormara, prebrati ono što nas ne veseli i zatim ono što nas veseli uredno složiti u ormar. I tako u cijelom stanu.), Netflix nam donosi još jedan serijal o organizaciji i pospremanju.

The Home Edit show je u kojem tzv. organizacijske guruice Joanna Teplin i Clea Shearer pretvaraju zatrpane prostorije slavnih i anonimnih klijenata u orgazmički dobro organizirane garderobe, garaže, radne sobe…

View this post on Instagram

All I want for Christmas is one of each, and peace on earth #thehomeedit #housegoals #shoes

A post shared by THE HOME EDIT ® (@thehomeedit) on

Cilj osnivačica kompanije The Home Edit Shearer i Teplin bio je spojiti dobro organiziran prostor s lijepim unutarnjim uređenjem stoga ne čudi da su ubrzo zapele za oko mnogim celebovima kojima treba pomoć oko organizacije, a među slavnim imenima kojima su organizirale prostor i koji se pojavljuju u showu su Reese Witherspoon, Eva Longoria, Khloe Kardashian, Neil Patrick Harris i Rachel Zoe. Svoju popularnost znale su dobro unovčiti, te se tako cijene za dogovor kreću od 185$ po satu naviše, a Netflixov show donio im je i veće honorare i brojne nove pratitelje na Instagramu (trenutno ih je 4.2 milijuna).

Jedan od njihovih glavnih načina organiziranja prostora jest pospremanje u kutije koje iziskuje kupovanje velikih količina različitih plastičnih i pleksiglas kutija i kutijica. To samo po sebi može biti veliki izdatak za obične građane, premda, ne može se poreći, izgleda vrlo efektno.

Kritičari showa će također primijetiti da neke od metoda koje se koriste u organizaciji velikih kuća slavnih nisu primjenjive u malenim stanovima, drugima se neće svidjeti organizacija po spektru boja koja možda izgleda efektno na Instagramu, no nije uvijek funkcionalna u stvarnom životu.

No nekoliko je savjeta ipak primjenjivo kod onih koji žele organizirati svoj prostor: razvrstajte stvari u kategorije (računima nije mjesto među čarapama i slično), odredite mjesto za pojedine kategorije tako da ne ometaju kretanje u prostoru, a kada ste sve uredno posložili u kutije, ladice i na police, stavite neku naljepnicu ili etiketu (trebat će vam vremena da se naviknete na novi raspored).

Možda je ovaj vikend pravo vrijeme za reorganizaciju prostora. Ili barem gledanje showa.

Tekst: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (thehomeedit)

Pročitajte i...

Kad tražite inspiraciju ili nailazite na problem, zapitajte se - što bi Sophia Loren učinila?

Koju moć i inspiraciju filmske zvijezde mogu pružiti gledateljima otkriva novi simpatičan dokumentarac na Netflixu

Može li život biti sretniji s manje?

Novi Netflixov dokumentarac navodi nas da se zapitamo: je li početak nove godine možda idealno vrijeme za promjenu životnog stila?

Opis proteklog vikenda u tri riječi: vojvoda od Hastingsa

I druge atrakcije hit serije "Bridgerton"

Modna inspiracija: Tiny Pretty Things

Elegantnija verzija athleisurea

Ljubavno pismo Ariane Grande

Jedna stvar koja će nam ipak zasladiti život sljedeći tjedan

▲ Povratak na vrh