Vis na repeat!

29.07.2020.

Vodimo vas na gastro turu kroz impresivnu unutrašnjost otoka Visa

Vis je posljednjih godina postao pravi destinacijski hit, kako među stranim gostima, tako i među domaćim. U ova čudna pandemijska vremena ovaj magičan otok predstavlja pravu ljetnu oazu mira i relakasacije. Osim magičnih uvala i plaža šteta je ne posjetit unutrašnjost otoka, uživati u brojnim vinogradima i maslinicima, kušati autentične autohtone proizvode kojih na Visu ne manjka.

Donosimo vam MUST SEE  listu mjesta koje vrijedi posjetiti.

GOSTIONICA AERODROM

Ovo kultno mjesto, smješteno u Pliskom polju, pružit će vam zvuk cvrčaka, debelu hladovinu i čašu dobro rashlađene vugave. Šarmatno mjesto, koje dobilo ime po savezničkom aerodromu, nezaobilazna je destinacija koja privlači brojne posjetitelje te nudi odlična vina, a osim toga možete uživati u hladnim platama i komadu domaće viške pogače.

KONOBA MAGIĆ

Nekih desetak kilometara od viške luke, poviše uvale Stončica smjestila konoba zanimljivog imena. Obiteljsko imanje okruženo impresivnim vinogradom i poljem lavande pravo je gastro iskustvo i pun pogodak na proputovanju otokom. Osim peke koja je kako bi rekli Dalmatinci “za prste polizat” možete kušati  cvjetove tikvica punjene kozjim sirom i slanim inćunima prženim u tempura. Mi smo bili oduševljeni, vjerujem da ćete i vi.

Konoba  ROKI՜S

U središnjem djelu otoka, u Pliskom polju smjestila se još jedna konoba koju vam odmah pri izlaska s trajekta preporuče.  Roki’s je obiteljska tvrtka osnovana 1991. godine kao nastavak 200-godišnje obiteljske tradicije proizvodnje vina. Početkom 1980-tih obitelj Roki među prvima u Hrvatskoj počinje flaširati svoja vina i prodavati ih po restoranima i dućanima, uglavnom po Splitu i Zagrebu. Osim nezaobilaznih peka koje su skoro pa zaštitni znak otoka, ovdje možete, u sklopu obiteljskog restorana, uživati u okusima vina sorte Vugava koju proizvodi sam vlasnik.

View this post on Instagram

My beautiful Croatia. ♥️ #pliskopolje #islandofvis #beautifultables #rokisvis

A post shared by Daja (@chilli_di) on

Tekst: Jelena Budimlić
Fotografije: Instagram, Jelena Budimlić

Pročitajte i...

3 skrovite plaže na Visu za otočko stanje uma

Otkrijte sakrivene dragulje na jednom od naših najljepših otoka

TravELLE Guide: Opatija kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u Opatiji?

Hrvatska postaje prva virtualna zemlja-knjižnica na svijetu!

Od školske lektire i svjetskih književnih klasika, preko turističkih vodiča i kuharica

The Guardian uvrstio 5 hrvatskih plaža na listu najljepših!

Prestižni časopis izbacio godišnju listu

Biser koji najbogatije ostavlja bez daha

Obožavam naše otoke! Apsolutno! Booknow24.com

Stigao je novi trailer za "Mamma Mia! Here We Go Again"

Novi trailer nam donosi i prekrasne nove kadrove otoka Visa na kojem je film sniman

▲ Povratak na vrh