Vis na repeat!

29.07.2020.

Vodimo vas na gastro turu kroz impresivnu unutrašnjost otoka Visa

Vis je posljednjih godina postao pravi destinacijski hit, kako među stranim gostima, tako i među domaćim. U ova čudna pandemijska vremena ovaj magičan otok predstavlja pravu ljetnu oazu mira i relakasacije. Osim magičnih uvala i plaža šteta je ne posjetit unutrašnjost otoka, uživati u brojnim vinogradima i maslinicima, kušati autentične autohtone proizvode kojih na Visu ne manjka.

Donosimo vam MUST SEE  listu mjesta koje vrijedi posjetiti.

GOSTIONICA AERODROM

Ovo kultno mjesto, smješteno u Pliskom polju, pružit će vam zvuk cvrčaka, debelu hladovinu i čašu dobro rashlađene vugave. Šarmatno mjesto, koje dobilo ime po savezničkom aerodromu, nezaobilazna je destinacija koja privlači brojne posjetitelje te nudi odlična vina, a osim toga možete uživati u hladnim platama i komadu domaće viške pogače.

KONOBA MAGIĆ

Nekih desetak kilometara od viške luke, poviše uvale Stončica smjestila konoba zanimljivog imena. Obiteljsko imanje okruženo impresivnim vinogradom i poljem lavande pravo je gastro iskustvo i pun pogodak na proputovanju otokom. Osim peke koja je kako bi rekli Dalmatinci “za prste polizat” možete kušati  cvjetove tikvica punjene kozjim sirom i slanim inćunima prženim u tempura. Mi smo bili oduševljeni, vjerujem da ćete i vi.

Konoba  ROKI՜S

U središnjem djelu otoka, u Pliskom polju smjestila se još jedna konoba koju vam odmah pri izlaska s trajekta preporuče.  Roki’s je obiteljska tvrtka osnovana 1991. godine kao nastavak 200-godišnje obiteljske tradicije proizvodnje vina. Početkom 1980-tih obitelj Roki među prvima u Hrvatskoj počinje flaširati svoja vina i prodavati ih po restoranima i dućanima, uglavnom po Splitu i Zagrebu. Osim nezaobilaznih peka koje su skoro pa zaštitni znak otoka, ovdje možete, u sklopu obiteljskog restorana, uživati u okusima vina sorte Vugava koju proizvodi sam vlasnik.

View this post on Instagram

My beautiful Croatia. ♥️ #pliskopolje #islandofvis #beautifultables #rokisvis

A post shared by Daja (@chilli_di) on

Tekst: Jelena Budimlić
Fotografije: Instagram, Jelena Budimlić

Pročitajte i...

menstrualno siromaštvo

Nove generacije nas nadahnjuju: Učenice u Istri potaknule školu da osigura besplatne menstrualne potrepštine

Nakon što je objavljena studija o menstrualnom siromaštvu u Hrvatskoj, nekoliko je škola odlučilo nešto i poduzeti

Dalmacija u oku slavnih

Dok vani rominja kiša, nas hvata nostalgija za ljetom, pa tražimo utjehu na Instagram profilima slavnih glumaca i glumica i čeznemo za obalom Jadrana...

3 skrovite plaže na Visu za otočko stanje uma

Otkrijte sakrivene dragulje na jednom od naših najljepših otoka

TravELLE Guide: Opatija kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u Opatiji?

Hrvatska postaje prva virtualna zemlja-knjižnica na svijetu!

Od školske lektire i svjetskih književnih klasika, preko turističkih vodiča i kuharica

The Guardian uvrstio 5 hrvatskih plaža na listu najljepših!

Prestižni časopis izbacio godišnju listu

▲ Povratak na vrh