Koliko je voda iz slavine štetna za  kožu

18.06.2020.

H2O je važan dio beauty njege, no voda iz kupaonice može negativno utjecati na naš ten. Zato se Parižanke umivaju micelarnom, a Japanke mineralnom vodom

Otići u krevet bez skidanja šminke jedan je od najvećih beauty grijeha u našem podneblju, no znate li koji je grijeh nad grijehovima među Azijatkinjama opsjednutim savršenim porcualnskim tenom? Pranje lica običnom vodom! Beauty influencerice u Koreji i Japanu umjesto vode iz slavine koriste micelarnu vodu ili, još češće, mineralnu vodu, a svoj odabir objašnjavaju činjenicom da voda iz vodovoda ima pH vrijednost 7,  dok mineralna ima isti pH kao i naša koža (5.5) pa je ne iritira i ne isušuje.

A tu je i čarobna moć mjehurića: gazirana voda navodno puno efikasnije čisti nečistoće iz pora. Parižanke pak preferiraju micelarnu vodu, dok onu običnu iz vodovoda izbjegavaju u svojim beauty rutinama. Zašto? Iako je sigurna za piće, upravo su sve te kemikalije i minerali koji se u nju dodaju da bi bila kvalitetna za konzumiranje, potencijalno štetni za kožu.  Isti oni metali i kemikalije koji se skupljaju na stijenci tuša i slavini, skupljaju se i na našoj koži, začepljujući pore i uzrokujući upalne procese i crvenilo. Klor može negativno utjecati na prirodnu masnoću vaše kože i njezinu hidrataciju, pa ako uočite iznenadne probleme s tenom, pokušajte vodu iz slavine na nekoliko tjedana zamjeniti micelarnom ili mineralnom.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Izgledajte bolje, ne mlađe (ok, možda samo malo mlađe)

Nema tog pudera koji može savršeno prekriti tragove stresa, godina i nezdravog načina života. No uz usvajanje nekih kvalitetnijih navika i pravilnu njegu kože, možete svom licu (i životu) vratiti stari sjaj

Uz ove savjete recite bye bye ispucalim vrhovima

S ovim trikovima bit ćete korak bliže dugoj i njegovanoj kosi

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Prirodni sastojci koji izbjeljuju zube

Voljeli biste imati blještave bijele zube, a zazirete od skupih stomatoloških intervencija? U vašim kuhinjskim ormarićima zasigurno se krije neki od prirodnih izbjeljivača koji će vam pomoći u toj misiji. 

Put do otkrivanja optimalne beauty rutine nikad nije bio lakši

Sanjate o personaliziranim uputama koje će vam otkriti točno koje proizvode morate uvrstiti u svoju beauty rutinu? Stručnjaci iz Farmacije imaju savršeno rješenje za vas.

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

▲ Povratak na vrh