Modni svijet odao počast Alberu Elbazu na dirljiv i spektakularan način

06.10.2021.

Savršen kraj tjedna mode u Parizu: jedinstvena revija 'Love Brings Love'

‘Bio je srce i duša mode’, rekao je Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor Valentina, o Alberu Elbazu. Dizajner koji je 14 godina proveo na mjestu kreativnog direktora Lanvina, ostvario brojne suradnje s drugim brendovima, da bi početkom 2021. osnovao vlastiti – AZ Factory – preminuo je u travnju, u dobi od 59 godina, od Covid-19.

U svijetu mode ostavio je veliku prazninu, a sinoć su se u pariškom Le Carreau du Temple okupila brojna slavna imena iz svijeta mode, biznisa i politike kako bi mu odala počast na reviji za koju je svaki dizajner osmislio posebnu kreaciju nadahnutu Elbazovim naslijeđem.

Mnogi su od okupljenih imali osobne uspomene koje ih vežu za Albera Elbaza, a najčešće su ga opisivali kao duhovitog, dobrog i velikodušnog. U ovom neponovljivom događaju sudjelovala su najjača imena aktualne modne scene: preko 40 dizajnera, među kojima su i Demna Gvasalia, Pierpaolo Piccioli, Daniel Roseberry, Daniel Lee, Iris van Herpen, Gabriela Hearst, Donatella Versace, Dries van Noten…

Pokušavajući ‘uhvatiti’ njegov duh i estetiku u vlastite kreacije, dizajneri su na reviji pokazali haljine bogate jarkim bojama, volumenima i teksturama, a zatvorila ju je Amber Valletta s leptir mašnom, u crnom kaputu, naklonivši se u Elbazovom stilu.

alber elbaz

I dok je pred kraj revije uz melankoličnu melodiju bilo teško zadržati suzu, sam kraj su veseli zvukovi pjesme ‘Love Train’ sasvim ‘promijenili ploču’ i podsjetili da je razlog okupljanja – proslava života i djela nezaboravnog kreativca.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Crna ili boje? Trendovi pariškog tjedna mode stavljaju pred nas težak izbor

U kolekcijama predstavljenim na tjednu mode u Parizu dominiraju monokromatski lookovi - u snažnim koloritima i moćnoj crnoj. Koji trend preferirate?

Naravno da želimo sve iz nove kolekcije Alexandera McQueena

Spoj punka, elegancije i londonskog vremena u novoj kolekciji Sarah Burton za Alexander McQueen

proljeće/ljeto 2022

15 najslađih torbica pariškog tjedna mode

Dnevne ili večernje, ove torbice su pravi 'arm candy'

3 make up trenda s pista pariškog tjedna mode

Povratak boja i sjaja, a jedino je pitanje - oči ili usnice?

Stilska inspiracija: 10 cool celebrity kombinacija na tjednu mode u Parizu

Alexa Chung, Gillian Anderson, Demi Moore samo su neke od zvijezda koje su uživale u vrhunskoj modi u Parizu

▲ Povratak na vrh