Koji je recept za uspjeh modnih blogerica?

20.02.2017.

Nova knjiga otkriva kako zapravo izgleda život modnih insta-zvijezda

One su megauspješne it-djevojke, trendseterice, poduzetnice i predvodnice nove modne generacije, sveprisutne blogerice i ikone ulične mode koje u prvim redovima važnih revija žive svoj san rame uz rame s modnim urednicima i ostalim zvijezdama.

I dok će neki reći kako su se jednostavno našle na pravom mjestu u pravo vrijeme, iza njihovog strelovitog uspjeha krije se mnogo više od puke sreće. Istančan ukus, osjećaj za ono što vrijedi, autentičnost i fokus – tako bi nekako glasio recept za uspjeh u režiji modnih vladarica digitalnog svijeta koje su svoj utjecaj i estetski potpis pretvorile u respektabilna poslovna carstva.

 

 

Ipak, njihov je medijski imidž kontrolirana slika koju svojim obožavateljima i javnosti predstavljaju nakon pomnog planiranja i editiranja pa se mnogi pitaju kako zapravo izgleda zakulisni život insta-influencerica i što se događa izvan vidokruga kamera i fotoobjektiva. Odgovor na to pitanje obećava dati knjiga ‘Digit@l Girls‘ čiji autor fotograf Marko MacPhearson ove djevojke predstavlja kroz intimne intervjue i odlične fotografije, otkrivajući ih dok se pripremaju za snimanje, planiraju novi sadržaj ili pišu novu priču za svoje čitatelje.

MacPhearson je razgovarao s Leandrom Medine, Chiarom Ferragni, Asciom Al Faraj, Andrejom Pejić i drugim predvodnicama novog modnog plemena čije vrijeme tek dolazi, pokušavajući otkriti neke još neispričane detalje o njihovoj fascinantnoj svakodnevici. Knjiga izlazi u travnju ove godine u izdanju kuće Rizzoli, a oduševit će sve ljubitelje mode, dobrog stila i intrigantnih priča.

Maja Karnik
Foto: Getty

Pročitajte i...

Styling trik koji trendseterice obožavaju

Na ulicama modnih metropola primijetili smo styling trik koji uvijek izgleda sjajno

Power dressing: kako trendseterice definiraju (i nose) moćnu modu?

Što zapravo znači 'power dressing' novog doba i - kako izgleda? Učimo modne lekcije od trendseterica koje znaju svu moć dobrog stila…

Lijepe sestre Ferragni

Svi znamo talijansku poduzetnicu, modnu blogericu, influencericu i dizajnericu Chiaru Ferragni, a sad je vrijeme da upoznamo i ostatak njezine obitelji….

Coffee table knjiga o dizajnu interijera koja vam nikad neće dosaditi

“Evocative Style” dizajnerice interijera Kelly Wearstler

Bella Hadid i Chiara Ferragni otkrile su Tik Tok

Fashionistice su u izolaciji otkrile Tik Tok

Pogledajte naš izbor najzabavnijih videa koje su kreirale cure iz modnog svijeta

▲ Povratak na vrh