LVMH otkupio Tiffany & Co. za 16 milijardi dolara

26.11.2019.

Najskuplji doručak ikad

LVMH doručkuje kod Tiffanyja… Također, ruča i večera, piše New York Times. U ponedjeljak je luksuzni konglomerat Louis Vuitton Moet Hennessy potvrdio glasine da je otkupio legendarnu draguljarnicu za 16,2 milijarde dolara. Najava je objavljena putem objave na Instagramu na prepoznatljivo plavom Tiffanyjevom pismu i glasi: „Oduševljeni smo što imamo priliku poželjeti dobrodošlicu Tiffanyju u LVMH obitelj.“View this post on Instagram

LVMH reaches agreement with Tiffany & Co. Learn more via link in bio. #LVMH #TiffanyAndCo

A post shared by LVMH (@lvmh) on

Vijest prati Tiffanyjeve izvještaje da je prodaja globalno opala. Čak i u Kini, gdje se marka pokušava probiti kao glavni luksuzni igrač u prodaji nakita. Budući da LVMH ima širok asortiman proizvoda po različitim cjenovnim točkama, Tiffanyjeve će se draguljarnice, predviđaju, popuniti milenijalcima.

U priopćenju za medije koje je osvanulo na Fortuneu, Alessandro Bogliolo, glavni izvršni direktor Tiffanyja rekao je kako sporazum s LVMH-om osigurava svu „podršku i resurse“ kako bi marka „evoluirala u luksuznog draguljara nove generacije.“ Osim toga, LVMH je trenutno u boljoj poziciji za nadmetanje s Richemontom, švicarskom luksuznom grupom koja posjeduje Cartier. „Kao dio LVMH grupe, Tiffany će dostići nove visine koristeći svoju izvanrednu internu stručnost, neusporedivu zanatsku tradiciju i snažne kulturne vrijednosti“, nastavio je Bogliolo.

LVMH će navodno povećati Tiffanyjev marketing i ubrzati proces njegove „postojeće strategije koja uključuje lansiranje novih proizvoda, nadogradnju butika te će učiniti marku što privlačnijom milenijalcima“, izvijestio je Wall Street Journal.

Piše: D.M.

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Veliki povratak Phoebe Philo na modnu scenu

Svi obožavatelji rada slavne dizajnerice uskoro će doći na svoje

Čini se kako je Rihannin modni brend Fenty doživio fijasko: Što je pošlo po krivu?

Što je uzrok zatvaranja brenda megapopularne glazbenice i poduzetnice?

Marija Kulušić osvojila je još jednu prestižnu nagradu

Divne vijesti za jednu od naših omiljenih dizajnerica

Tko je kupio drugi najveći dijamant na svijetu?

Čini se da jedan od najpopularnijih luksuznih brendova ulazi na tržište skupocijenog nakita

▲ Povratak na vrh