Što radi dizajnerica Julie de Libran nakon odlaska iz modne kuće Sonia Rykiel?

02.07.2019.

Kolekciju haljina od održivih materijala

U Tjedan visoke mode u Parizu, obično se uvijek “ugura” i koji pret-a-porter brend, koji zgodno iskoristi medije okupljene iz cijeloga svijeta, kako bi predstavio novi projekt što široj publici. Ove godine to je učinila Julie de Libran, dizajnerica najpoznatija po svom radu za brend Sonia Rykiel, a koja je prije toga dizajnirala i za druge poznate brendove poput Prade i Versacea (doduše ne kao glavna dizajnerica).

 

 

U svom pariškome stanu predstavila je kolekciju haljina, koja se sastoji od 21 modela. Početkom godine je napustila kuću Sonia Rykiel na pomalo problematičan način, uz optužbe koje su pristizale sa svih strana, te nejasnoća oko toga je li dobrovoljno napustila brend (brend je tvrdio da je, dok je ona pak smatrala da nisu poštovali ugovor o kraju suradnje).

 

 

To je pomalo zasjenilo njenu inače vrlo uspješnu eru u modnoj marci, gdje je francusku modnu kuću uspjela vratiti medju relevantne brendove, te redovno dobivala odlične reakcije kritičara i kupaca. Nakon tog iznenadnog i pomalo ružnog kraja suradnje, lijepo je vidjeti da se Julie nije dala smesti, već je odmah krenula u planiranje slijedećega koraka.

 

 

Predstavljene haljine, iako nisu pravi couture, zapravo su gotovo unikatne, jer je dizajnerica u izradi koristila ostatke tkanina koje je nabavila iz jedne tvornice tekstila. Na taj se način uključila u goruću temu održivosti, želeći upotrijebiti tkanine koje bi inače bile zaboravljene, ostavljene po strani i vjerojatno uništene, umjesto da nepotrebno proizvodi nove. Tako posjedujući samo ograničenu količinu materijala, haljine će raditi po narudžbi i u malim količinama time dobijajući na unikatnosti i ekskluzivnosti, a ujedno čineći dobro samoj planeti.

 

 

Haljine, inspirane i nazvane po Julijinim prijateljima i ženama kojima se divi, poput haljine Gaia inspririrane dizajnericom Gaiom Repossi, dizajnirane su da ostanu u garderobi žene koja će ih kupiti i postanu svevremenske. Ima ih svakakvih, kao i žena koje su je inspirirale – kratkih i dugačkih, dnevnih te onih više večernjih, minimalističkih i onih od raskošno izvezenih materijala. Povezuje ih upravo Juliena želja za kreiranjem savršene haljine. Neodoljiva kolekcija moći se nabaviti na Matches Fashionu.

 

Piše: J.R.
Fotografije: Matches Fashion

Pročitajte i...

Visoka moda u režiji kuće Sonia Rykiel

Sonia Rykel je prvi put gostovala na pariškom Tjednu visoke mode

Sonia Rykiel ima genijalan novi butik u Madridu!

Legendarna francuska modna kuća Sonia Rykiel otvorila je predivan novi butik u Madridu

Riskantna kolekcija Sonie Rykiel

Za jesensku kolekciju upravo prikazanu u Parizu, de Libran se inspirirala francuskom umjetnicom Niki de Saint Phalle i njenim najpopularnijim djelima

Sonia Rykiel - Odlazak pariške legende

Tko je dizajnerica kojoj su jučer ispisane tolike dirljive posvete i nekrolozi?

▲ Povratak na vrh