Zaiskrite sa stilom u cool komadima Algebra Apparel powered by Saša Joka

04.11.2020.

Sve ljubitelje college stila očekuje prava poslastica na ELLE Boutiqueu ove subote!

Jedna jedinstvena modna priča, ALGEBRA Apparel powered by Saša Joka, proizašla je iz suradnje vodećeg modnog urednika i stilista Saše Joke i studenata Algebre, a inspirirana je “college stilom” poznatih svjetskih sveučilišta. Kako je izgledala suradnja između studenata i modnog urednika, koji su “it” komadi te što će predstaviti na ELLE Boutiqueu otkrio nam je u blic intervjuu Hrvoje Josip Balen – član Uprave Algebre.

Kako je došlo do ideje za kreiranje kolekcije inspirirane „college stilom“?

Lansiranje specijalizirane modne linije ALGEBRA APPAREL i prve kolekcije odjeće nazvane ‘First Spark’, namijenjene mnogobrojnim Algebrinim studentima, polaznicima, simpatizerima, kao i svim modno osviještenim individualcima, nastala je u suradnji s vodećim domaćim modnim urednikom i stilistom, Sašom Jokom. Linija je inspirirana tradicionalnim college stilom slavnih svjetskih sveučilišta poput Harvarda, MIT-a, Yalea ili Oxforda koji već desetljećima svoje studente uspješno opremaju za budućnost, ali i odijevaju.

Kako je izgledala suradnja između Saše Joke i studenata?

Kako bi zadržali naglasak na kreativnost i stručnosti vlastitih polaznika čitav projekt dizajna i lansiranja novog webshopa, kao i snimanje i obrada svih foto materijala, djelo su Algebrinih studenata s različitih studija – multimedije, dizajna, digitalnog marketinga i računarstva. A upravo su mladi i veseli Algebrini studenti odabrani i kao idealna zaštitna lica kolekcije i kampanje koju je također kreativno osmislio, nadgledao i stilizirao Saša Joka, a snimio 23-godišnji diplomant multimedijskog računarstva Bruno Kumer.

Koji su najpopularniji komadi iz kolekcije?

Prvu kolekciju ‘First Spark’ zamislili smo kao bazu idealne garderobe od osam ključnih odjevnih komada koji definiraju modni identitet Algebrina college stila. Apsolutni pobjednik naše prve kolekcije je uniseks sweatshirt sive boje sa stiliziranim printom lika Nikola Tesle.

Razmišljate li o proširenju kolekcije?

Naravno, težimo razvijanju novih ideja, osluškujemo prijedloge naših studenata u skladu s potrebama na tržištu tj. idemo u smjeru daljnjeg proširenja kolekcije za obožavatelje kulerskog college stila, a sve pod stručnim vodstvom našeg dizajnera Saše Joke.

Što ste pripremili za predstojeći ELLE Boutique?

Za ELLE Boutique pripremili smo  ‘First Spark’ liniju ALGEBRA APPAREL koja sadrži osam ključnih odjevnih predmeta – polo majice za nju i njega u narančastoj i crnoj boji te pamučne t-shirtove za nju i njega u bijeloj boji sa stiliziranim printom lika Nikola Tesle i s printom slova ‘Algebra University’ u crnoj boji.

Modeli dugih rukava dolaze u vidu uniseks sweatshirta sive boje sa stiliziranim printom lika Nikola Tesle te sive i crne hudice s našivenim prednjim džepom i izvezenim slovima ‘Algebra University’ koje krase kontrastne roze vezice u obje varijante boja.

Stilski akcent na crnoj hudici čine i renderi s narančastim i rozim prugama, baš kao i na crnoj unisex jakni/hudici s cifom, našivenim džepom i kontrastnom roza kapuljačom koja zaokružuje ponudu osnovnih komada kolekcije.

Dizajnerske komade ALGEBRA APPAREL powered by Saša Joka možete nabaviti po posebnim, promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu, u subotu 7. studenog, u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Pod sloganima #stopostohrvatskidizajn, #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozamodu, ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, a jedinstveno šoping iskustvo oplemenit će i mini koncerti s repertoarom klasične i glazbe iz modnih filmova, u izvedbi članova Društvenog orkestra HGZ-a. Novo izdanje ELLE Boutiquea ima dobrotvornu notu pa će se dio prikupljenih sredstava uložiti u obnovu štete koju je Hrvatski glazbeni zavod pretrpio u potresu u ožujku.

Događanje će se održati u uvjetima ‘novog normalnog’ i uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, pri čemu se vodi evidencija i regulira broj posjetitelja u prostoru.

S obzirom da je događanje otvoreno od 10 do 19 sati, osigurat će se siguran protok svih posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Bruno Kumer; Andrija Zelmanović (portret S. Joke)

Pročitajte i...

hgz

Ne propustite: Ruski virtuozi sviraju za HGZ

Jedan od najznačajnijih violončelista današnjice Boris Andrianov i svjetski poznati pijanist Andrej Gugnin na inicijativu Danijela Gašparovića, voditelja umjetničke organizacije Cristoforium, sviraju donatorski koncert za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda.

arena centar

#DenimDay obilježen je i u Arena Centru, a brojne javne ličnosti pokazale su solidarnost sa žrtvama seksualnog nasilja

U srijedu, 28. travnja, po prvi je put u Hrvatskoj obilježen Denim Day u organizaciji magazina Elle Hrvatska i uz podršku centra Ženska soba, a u kampanju se uključio i Arena Centar koji je pozvao posjetitelje da 29. travnja snime #denimselfie u Arena Centru i iskažu solidarnost sa žrtvama seksualnog nasilja. Pozivu su se odazvale i osobe iz javnog života, među kojima i Tihana Harapin Zalepugin, modni urednik i stilist Saša Joka, Youtuberica Lorin Nukić...

vortex strings

Kvartet Vortex Strings svira crossover u HGZ-u

Gudački kvartet Vortex Strings održat će u četvrtak 22. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu dugo pripremani koncert nazvan Beyond classic s odličnim crossover programom.

U 6:24 glazba je nadjačala sjećanje na potres

Na godišnjicu potresa, 22. ožujka u 6:24 u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda nastupili su brojni umjetnici na koncertu Glazba glasnija od potresa.

Na godišnjicu zagrebačkog potresa 22. ožujka 2021. u 6:24 koncert u HGZ-u - Glazba glasnija od potresa

U ponedjeljak 22. ožujka u 6:24 glazbenici će nastupiti u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda na koncertu simboličnog naziva Glazba glasnija od potresa.

Samo barok'n'roll: Laura i njena kći plešu na stolicama dok slušaju barok!

Zagrebački potres gotovo je srušio njezin drugi dom - dvoranu Hrvatskog glazbenog zavoda - no glazbenica Laura Vadjon i ovog puta - kao, uostalom, i svaki puta kad joj je bilo teško - odlučno tvrdi: 'Najsnažnija sam kad mi je najteže!'

▲ Povratak na vrh