Što uključuju najekstravagantniji predbračni ugovori celebrity parova?

30.08.2020.

Ljubav je ljubav, ali reda mora biti…

Bilo da ste multimilijarder, Beyoncé ili jedna nadasve fantastična obična smrtnica, znate da je priroda ljubavi takva da, kad je dobro, mislimo da će trajati vječno. Priroda je ljubavi i takva da često ne traje vječno, osobito u zvjezdanom sustavu proširenog Hollywooda. Nadajući se najboljem, ali se ipak pripremajući na najgore, neki od naših najdražih celebrity parova privremeno su ohladili strasti da skiciraju uvjete svoje zvjezdane unije za slučaj da im «živjeli su sretno» ne potraje nužno zauvijek. Ali kako to izgleda kad power couple pregovara o uvjetima svojih predbračnih ugovora?

Nicole Kidman i Keith Urban

Kidman se obavezala isplatiti Urbanu 600 000 dolara po godini provedenoj zajedno s posebnom klauzulom o nultoj toleranciji na alkohol i droge s kojima je Urban ranije imao priličnih problema.

Jay-Z i Beyoncé

Ako nas itko može podučiti kako da nikada ne zaboravimo svoju vrijednost onda je to Queen Bey, a kada je riječ o suhoj bračnoj birokraciji ovaj se power couple ovako dogovorio: ako brak okonča unutar prve dvije godine, Bey će dobiti 10 milijuna dolara, a zatim po milijun za svaku godinu do petnaeste godine braka. A za svako dijete Bey dobiva pet milijuna.

Kim Kardashian i Kanye West

Ako se Kimye ikada odluči trajno razdvojiti, Kim će dobiti po milijun dolara za svaku godinu provedenu zajedno, s maksimumom od deset milijuna, a zadržat će i njihovu vilu u Bel Airu kao i sve darove koje je dobila od Kanyea (precizirano u ugovoru, za svaki slučaj).

Jessica Biel i Justin Timberlake

U svom predbračnom ugovoru ovaj neugodno lijepi par ima klauzulu o prevari koja će opaliti Justina po džepu u vrijednosti od pola milijuna dolara ako bude nevjeran svojoj ženi.

Angelina Jolie i Brad Pitt

Brangelina je navodno ispisala punih sto i jednu stranicu predbračnog ugovora po kojemu svatko od partnera zadržava pravo na ono što je imao prije sklapanja braka, zajedničku će imovinu podijeliti, no točka prijepora nakon njihova razvoda bilo je skrbništvo nad djecom za koju je unaprijed određeno samo da će posve pripasti Angelini u slučaju Bradove nevjere.

Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas

Ovaj dugovječni par ima dogovor da će Zeta-Jones dobiti po 2,8 milijuna dogovora za svaku godinu braka i dodatnih 5 milijuna ako ga uhvati u nedjelu, odnosno nevjeri. S druge strane, Zeta-Jones ugovorno je obavezana da ne dijeli privatne detalje njihova odnosa.

Mark Zuckerberg i Priscilla Chan

Iako je njihovo bogatstvo vrtoglavo, aranžman ovog para uglavnom je fokusiran na nematerijalne vrijednosti te je tako Zuckerberg morao potpisati da će organizirati barem jedan date night tjedno svojoj ženi te da će tjedno izdvojiti minimalno 100 minuta za nju, izvan ureda i svoga stana. Što vam je ljubav!

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Čini se da će inauguracija američkog predsjednika biti show godine

Lady Gaga će otpjevati himnu, ali nije jedina zvijezda koja će nastupiti na inauguraciji novog predsjednika

Kakva mama, takva kći: Blue Ivy, kći Beyonce i Jay Z-a već osvaja top liste i nagrade

Sa samo 9 godina, Blue Ivy već radi na svom portfoliju u showbusinessu: ima glas, stav i nominacije

Beyoncé živi život: Možda je usporila tempo, ali nije postala kućanica

Ikona Beyoncé podijelila video s s privatnim obiteljskim snimkama kakve javnost rijetko ima priliku vidjeti

Što je zajedničko Bradu Pittu, Sofiji Coppoli i Beyonce?

"There's no business like showbusiness!" - stara je uzrečica, no čini se da zvijezde otkrivaju nove izvore prihoda.

Od seks simbola do inovatorice, farmerice, aktivistice... Zanimljivi primjeri reinvencija holivudskih diva

Društvo je oduvijek imalo svoja očekivanja i predrasude o lijepim ženama - kako bi se trebale ponašati, čime bi se trebale baviti i što bi ih trebalo zanimati, no u duhu nadolazećih ELLE Style Awards koje su u znaku #FashionReinvention kampanje, donosimo inspirativne priče žena koje su mnogo više od dvodimenzionalnih holivudskih ljepotica.

Safička moda: najstylish lezbijke na filmu

Od Angeline Jolie u ulozi prvog otvoreno queer supermodela do ultimativno chic Cate Blanchett u ekranizaciji književnog klasika, ovo su naše najdraže filmske queer junakinje s fantastičnim smislom za stil

▲ Povratak na vrh