Otkrijte novu žensku kolekciju Silvija Vujičića

25.10.2017.

Stigla je nova ženska kolekcija brenda E.A. 1/1 S.V. iza kojeg stoji dizajner Silvio Vujičić

U njegovoj novoj kolekciji za proljeće 2018. godine koja se sastoji od svega devet odjevnih kombinacija, korišten je svojevrsni “konzervatorski princip” u nastanku tekstila i formi. Lagani popelini i lanene tkanine tehnikom su sitotiska, u plavoj boji, otisnute modnim crtežima, zapisima te listama uzvanika modnih događanja iz arhiva E.A. 1/1 S.V. studija. Pojedini natpisi na tekstilu ispisani su plavom kemijskom olovkom koristeći pri tom laserom izrezane šablone.

Najčešći motiv u printu je logo branda E.A 1/1 S.V. te njegova definicija ((E.A.) ÉPREUVES D’ARTISTE In English, “Artist’s Proof”: an impression of a print taken in the printmaking process in order to see the state of a plate (or stone, or woodblock).  A proof may show an incomplete image, a trial impression, that in modern practice describes an impression of the finished work identical to the numbered copies. (1/1) Edition. A number of the piece. (S.V.) Silvio Vujičić).

Novonastali spoj sitotiskarske boje i tinte iz kemijske olovke na površini tekstila zaustavljen je u njegovom prirodnom procesu na način da je preliven silikonom ili samo djelomično tretiran ručnim premazima istog kako bi se tinta kemijske olovke djelomično s vremenom isprala s određenih mjesta. Crtežima na površini odjevnih predmeta na taj je način predefiniran vijek trajanja.

Taj princip očuvanja “nestabilne” materije dolazi do vrhunca pri izradi jakni čiji “kostur”, izrađen od lanene tkanine, nosi na sebi našivene latice cvijeta bijelog božura. Prethodno isprešane latice božura, rukom su iscrtane kemijskom olovkom te su potom plastificirane. Njihov proces raspadanja na taj način je zaustavljen, a novonastali odnos biljne materije, crteža kemijskom olovkom i reflektivne plastike daje ovim jaknama dojam svojevrsnog u vremenu zaustavljenog buketa.

U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Hrđa kao glavni motiv nove kolekcije Silvija Vujičića

Kolekcija pod nazivom "Rust Bloom" specifična je po tehnologiji u proizvodnji tekstila i po kombinaciji suvremenih krojeva s onima iz 17. stoljeća

Otkrijte novu mušku kolekciju Silvija Vujičića

Silvio Vujičić predstavlja još jednu do zadnjeg detalja promišljenu mušku kolekciju za svoj brend E.A. 1/1 S.V.

Hrvatski streetwear brendovi koje volimo

Hrvatska streetwear scena sve je bogatija iz godine u godinu, a mi smo odlučili izdvojiti nekoliko brendova čiji rad vjerno pratimo

Otkrijte moćnu mušku kolekciju Silvija Vujičića

Silvio Vujičić predstavlja lookbook nove muške kolekcije za svoj brend E.A. 1/1 S.V. koji izgleda sjajno

USKORO Kako će izgledati nova kolekcija Silvija Vujičića?

Pogledajte i treći teaser trailer za novu kolekciju zagrebačkog modnog autora

TEASER Kako će izgledati nova kolekcija Silvija Vujičića?

ELLE vam predstavlja prvu video najavu nove kolekcije dizajnera koji pomiče granice na domaćoj sceni

▲ Povratak na vrh